Ugrás a tartalomra

RANDOM:15 - ÉLET-TEREK

RANDOM:15 - ÉLET-TEREK

 

Csoportos fotóművészeti kiállítás

 

A kortárs fotográfiát és videó projekteket is bemutató RANDOM kiállítás sorozat 2015-ben két helyszínen látható a kArton galériában és K11 Művészeti és Kulturális Központban. A RANDOM művészeti felhívása minden évben új tematikával, más-más helyszínen, és újabb kurátor együttműködésével mutatja be a kortárs magyar fotográfia képviselőit.

 

Mucsy Szilvia

 

Az Élet-terek kiállítás kurátori témafelvetése az emberi élettér, az embert körülvevő környezet és a benne élők közti sokrétű viszonyrendszert járja körül. Ez a problematika egyben a kortárs fotográfia egyik közkedvelt témája is, hiszen a fotó, mint médium kivételesen alkalmas arra, hogy feltérképezze az ember és környezete közti kölcsönhatások alakulását. Az egyén ugyanis egyfelől kialakítja saját környezetét, másfelől viszont – mivel nem egyedül, hanem társadalomban, adott földrajzi viszonyok között éli életét – nem tudja elkerülni annak jelenlétét, hatását az életére. Ezen túlmenően, a jelenlegi környezet mindig magán viseli a múltbeli változások nyomait, amivel ugyancsak számolni érdemes. Akár tudatosan, akár a nélkül, hatással vagyunk saját életterünkre és az is hatással van ránk. Felmerülhet a kérdés: mit árul el az emberi környezet a benne élőkről? Milyenné alakítjuk saját életterünket, hogyan élünk benne, milyen nyomot hagyunk magunk után?

 

 

A RANDOM:15 kurátora Böröczfy Virág

 

Kiállítók:

 

Bilák Krisztina, Deim Balázs, Diósi Máté, Gáspár Balázs, Gombos Lajos, Gyermán Petra, Herczeg Eszter, Kolozsi Bea, Komlósi Gábor, Kocsis Krisztina, Kovács László Zsolt, Molnár Zoltán, Mucsy Szilvia, Nemes László, Om Bori, Palkó Anna, Pataki Ágnes, Péter Ildikó, Puszt Zsófia, Rapi Mariann, Sióréti Gábor, Sivák Zsófia, Somogyvári Kata, Szigethy Anna, Szilágyi Lenke, Urbán Ádám, Vedres Ági.

 

Megnyitó: 2015. november 5. 18:00 óra kArton galéria, 19:30 K11

Megnyitja: K. Horváth Zsolt társadalomtörténész, kritikus

Zene: Bogdán Norbert Trio

 

 

Helyszínek:

kArton Galéria – 1054, Budapest, Alkotmány u. 18.

K11 Művészeti és Kulturális Központ – 1075, Budapest, Király u. 11.

 

A kiállítás 2015. november 6. és december 4. között látogatható a kArton galériában, november 30-ig a K11-ben.

 

 

Bővebb információ:  E-mail: randomxhibition@gmail.com

                                            info@karton.hu

                                  Web:   Facebook.com/RANDOM.EXHIBITION

                                            www.randomxhibition.com