Ugrás a tartalomra

Pilinszky100 #9. / Jelenits István

2021-ben ünnepeljük Pilinszky János költő születésének 100 évfordulóját – a centenárium okot és lehetőséget teremt arra, hogy programokkal, közösségi és online együttlétekkel, videókkal kiemeljük a szerző sokrétű életművét.
A centenáriumi sorozatban kilencedik vendégünk Jelenits István Széchenyi-díjas piarista szerzetes, teológus, író, magyar és hittan szakos tanár. Több évtizedes barátásgukról, Pilinszky János életéről és költészetéről, fontos verseiről és az Új Ember publikációkról, Pilinszky-szövegvilágáról is mesél nekünk.
A bejelentkezés a járványhelyzetre tekintettel a budapesti Piarista Rendházból zajlik.

A SOROZATRÓL:
A centenárium sorozat a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Petőfi Irodalmi Ügynökség támogatásával jön létre. A centenárium keretében egy videós sorozatot indítunk, amiben kéthetente csütörtökön este beszélgetünk egy-egy kapcsolódó vendéggel: íróval, irodalomtörténésszel, alkotóval, művésszel, minden alkalommal 5-5 Pilinszkyhez kapcsolódó szót, fogalmat, gondolatot központba téve. Így az év végére kijönne a 100 szó, 100 fogalom, ami a sorozat címe - és létrejönne a Pilinszky centenáriumi szószedet.
A beszélgetéseket ingyenesen nézhetitek itt a Facebookon és mutatunk részleteket Instagramon is.

A Petőfi Irodalmi Múzeum és a Juhász Anna Irodalmi Szalon online eseménye
2021. május 20., csütörtök, 19:00

https://www.facebook.com/events/133507178806862/?source=6&ref_notif_typ…