Ugrás a tartalomra

Pilinszky100 #7. / Czinki Ferenc és Pallag Zoltán

2021-ben ünnepeljük Pilinszky János költő születésének 100 évfordulóját – a centenárium okot és lehetőséget teremt arra, hogy programokkal, közösségi és online együttlétekkel, videókkal kiemeljük a szerző sokrétű életművét.
A centenáriumi sorozatban hetedik vendégeinkhez elutazunk - Székesfehérváron találkozunk Czinki Ferenc író, szerkesztő, kritikussal és Pallag Zoltán költő, író, szerkesztő, régésszel, hogy Pilinszky János székesfehérvári kötődéseit mutassuk be - lesz séta napközben, számos helyen fogunk forgatni és este az élő bejelentkezésben folytatjuk a beszélgetős videók sorát is.

A SOROZATRÓL:
A centenárium sorozat a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Petőfi Irodalmi Ügynökség támogatásával jön létre. A centenárium keretében egy videós sorozatot indítunk, amiben kéthetente csütörtökön este beszélgetünk egy-egy kapcsolódó vendéggel: íróval, irodalomtörténésszel, alkotóval, művésszel, minden alkalommal 5-5 Pilinszkyhez kapcsolódó szót, fogalmat, gondolatot központba téve. Így az év végére kijönne a 100 szó, 100 fogalom, ami a sorozat címe - és létrejönne a Pilinszky centenáriumi szószedet.
A beszélgetéseket ingyenesen nézhetitek itt a Facebookon és mutatunk részleteket instagramon is. 

Online esemény

2021. április 22., 19 óra

Szervező: Juhász Anna Irodalmi Szalon és Petőfi Irodalmi Múzeum