Ugrás a tartalomra

 A nevem Mary Page Marlowe címmel tart bemutatót a Centrál Színház

A nevem Mary Page Marlowe címmel tart bemutatót a Centrál Színház márciusban; Tracy Letts darabjában Básti Juli és Borbély Alexandra is játszik.

    Az Augusztus Oklahomában című mű Pulitzer-díjas szerzőjének darabját március 8-án, nőnapon mutatják be Puskás Tamás rendezésében - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.
    Mint írják, a nevem Mary Page Marlowe egy asszony életét villantja fel 11 képben. A címszerepet alakító Básti Juli és Borbély Alexandra mellett az előadásban többek között Sztarenki Dórát, Stohl Andrást és Scherer Pétert láthatja a közönség.
    Mint kiemelik, a kapcsolatok és a nőket érintő témák még hangsúlyosabb szerepet kapnak a Centrál Színház idei évadában, mint korábban. Tracy Letts műve is azon darabok közé tartozik, amelyek komoly női szerepeket kínálnak. Minden jelenetben más-más korában látható Mary Page Marlowe, egyszer 19, aztán 63, majd 40, vagy 56 éves nő jelenik meg a színpadon, így mindkét színésznőnek több lehetősége van arra, hogy különböző életkorú nőket alakítson.
    Tracy Letts amerikai drámaíró és színész 2008-ban Pulitzer-díjat kapott az Augusztus Oklahomában című művéért, 2013-ban pedig Tony-díjjal méltatták a Nem félünk a farkastól című darabban nyújtott George-alakítását. A nevem Mary Page Marlowe az egyik legújabb darabja, amelyet a magyarországi közönség most láthat először.
    A Centrál Színház előadásában Básti Juli, Borbély Alexandra, Sztarenki Dóra, Stohl András és Scherer Péter mellett Mészáros Piroska, Buza Tímea, Fehér Tibor, Ódor Kristóf, Rada Bálint, Cserna Antal, Hőnig Emma, Maszlag Bálint, Schmidt Sára, Kramer Lujzi és Pálfi Dávid lép színpadra. A produkció jelmeztervezője Kárpáti Enikő, díszlettervezője Bagossy Levente, a darabot Puskás Samu fordításában játsszák. (MTI)