Ugrás a tartalomra

A Nemzetközi Könyvfesztivál vendége lesz Tibor Fischer

Új regénye megjelenése alkalmából a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál vendége lesz Tibor Fischer.

*

Utazás a négy fal között

A sikeres számítógépes grafikus és egykori erotikusshow-szereplő, Oceane szeret utazni, de nem szívesen hagyja el a lakását. Mi több, ki sem teszi a lábát otthonról. Erre azonban nincs is igazán szüksége: Dél-London és a földkerekség fura, meghökkentő, szórakoztató vagy megbotránkoztató világa csak úgy árad be az otthonába a csodabogár látogatókon, az idegesítő lakótársakon, a képtelen postai küldeményeken vagy a folyton új meglepetésekkel szolgáló interneten keresztül. Bár hősnőnk gondosan ügyel hétköznapjai nyugalmára, egy nap mégis kizökkenti valami: levelet kap exbarátjától – aki tíz éve meghalt. A rejtély cselekvésre készteti, és felbérel egy volt zsoldos katonát, hogy eredjen a levél titkának nyomába egy világ végi településre.
A felvágott nyelvű, kiábrándultságában is csillogó humorú Oceane mindeközben elmeséli élete megannyi csetlését-botlását, amelyek odáig vezettek, hogy végül lakása kiszámítható biztonságába húzódott vissza.

Akik már ismerik Tibor Fischer fanyar, szikrázóan szellemes stílusát, ebben a regényben sem fognak csalódni, akik pedig most találkoznak vele először, élvezettel olvassák majd a huszonegyedik század abszurd jelenségeinek humoros látleletét.

A 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál keretében tartott könyvbemutatón a szerző, Tibor Fischer a regény fordítójával, Farkas Ákossal beszélget a Millenáris B. épületének galériáján található Votisky Zsuzsa teremben.

Az eseményen szinkrontolmácsolás biztosított.