Ugrás a tartalomra

Murányi Sándor Olivér Folyamtánc című kötetét mutatják be a szentendrei Korona Étteremben

Murányi Sándor Olivér író Folyamtánc címmel megjelent kötetének bemutatójára kerül sor június 20-án, hétfőn 19 órától a szentendrei Korona Étteremben.

A könyvet dr. Fried István Herder-díjas irodalomtörténész ajánlása jegyzi:

„Murányi Sándor Olivér új prózája érdekes vállalkozás: a talán lazábban összefűzött történetek részint helyét, értelmes létezése színterét változtató, sokat töprengő szereplő dilemmáival ismertetnek meg, részint az „erdélyiség” nem megszokott értelmezését kínálják föl. Miközben havasok közeléből a jelképesen is érthető Duna mellé költöző én-elbeszélő föltérképezi egy új otthon földrajzát, lakóinak, furcsa személyiségeinek eddig rejtve maradt történetét, egyben a maga nyugtalanságának, otthonra lelni akarásának krónikáját is adja. Ez a szétágazó, de éppen a helyre lelés szándékával összefogott elbeszélés (humorral, tragikus felhangokkal, oknyomozással) egy teljes életet élni akaró személyiségről tanúskodik, melynek messze nem a hátterében az elhagyott, időnként meglátogatott haza képe is fölvázolódik. Az itthon és otthon nem cserélhető föl, ám időnként egymásra játszódik, és ez a mai magyar sorstörténetek ismeretében is új felismerésnek tetszik. Az érdekesen elbeszélő, markáns figurákat felvonultató próza a kiteljesedésre törő, ám a maga részlegességében is több mint figyelemre méltó vállalkozásnak nevezhető. A jól elbeszélő szerző új kötete eddigi műveihez viszonyítva újabb bizonyítéka annak, hogy prózájára érdemes figyelni; nemcsak jó olvasmány, hanem meggondolkodtató történetmondás régiónk, a sokféle (magyar) haza önmagaságát kereső személyiségéről.”

A szerző beszélgetőtársa Böjte Csaba ferences szerzetes és Márton László író. Közreműködik Molnár Levente operaénekes. Az esemény házigazdája Csernik Ágoston. A kötet a helyszínen kedvezményesen megvásárolható, az író dedikálja. Mindenkit szeretettel várnak.