Ugrás a tartalomra

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szíriában - Fotókiállítás a Párbeszéd Házában

Aleppó. Háború. Újjászületés - A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szíriában címmel nyílik fotókiállítás a budapesti Párbeszéd Házában szerdán.

    A tárlat Solymári Dániel humanitárius szakember, publicista és Bielik István Hemző Károly-díjas fotóriporter fényképeit mutatja be - közölte a Párbeszéd Háza az MTI-vel.
    Bielik István képei a szíriai polgárháború egyik legaktívabb időszakában készültek, megörökítve a harcoló és bajtársaikat veszített katonákat, a lakosságot, a gyermekeket és az időseket, a háború szereplői által elszenvedett borzalmakat. Solymári Dániel azt a drámát fotózta, amelyet a háború maga mögött hagyott, üres utcákat, düledező, omladozó házakat, szétlőtt tereket. Míg Bielik István képei jellemzően sötétebb tónusúak, Solymári Dániel anyagában már ott a napfény, a mosoly, a béke, egy új élet hite, az újrakezdés reménye - olvasható a közleményben.
    A tárlat tartalma és kerete a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által Aleppóban elkezdett karitatív munka, amely az ország egy talán új fejezetéhez vezet. 
    A kiállítást Tüske László arabista, az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója nyitja meg augusztus 14-én. A tárlat szeptember 8-ig látható.

Forrás: MTI