Ugrás a tartalomra

Kétféle valóság - Beszélgetés Farkas Arnold Levente író-költővel

Az Írók a szigeten című rendezvénysorozat keretében Farkas Arnold Levente író-költővel Murányi Sándor Olivér író beszélget február 19-én, kedden 17 órától a Szigetmonostor Faluházban.

FARKAS ARNOLD LEVENTE 1979-ben született Nagyváradon. A lazarista szerzetesek novíciusa volt, majd a Debreceni Egyetemen magyar–filozófia szakon diplomázott. Tagja volt a LÉK Irodalmi Körnek, írásai több folyóiratban láttak napvilágot – többek között a régi DRÓTban, a verseiből készült F.A.L. című előadást több fesztiválon bemutatták. Első kötete A másik Júdás címen jelent meg 2013-ban, a JAK-füzetek sorozatban. Második könyve Anyám teste címmel látott napvilágot 2015-ben a FISZ-könyvek sorozatában. Borbély Szilárd író állította: „Minden írása olvasásra csábít. Megkísérti az olvasót. Farkas Arnold Levente igazi mondatalkotó. Alkotó mondatokat alkot.”

A szerző így vall magáról: „Gyermekeimmel és feleségemmel a Szentendrei-szigeten élek. Gyermeket még szeretnék, feleséget már nem. Nem tudok sem írni, sem olvasni, de szoktam. Tollforgatónak rossz vagyok, ám szerfölött tehetséges. Álmomban többször jártam a Hóvirágok terén, a valóságban csak háromszor. Szeretek eljutni a mondatkezdő nagybetűtől a mondatzáró írásjelig. Néha sikerül, máskor azonban másra gondolok. Most elviselhető.”

A rendkívül érdekesnek ígérkező rendezvény támogatója a Szigetmonostor Faluház. A belépés díjtalan. Mindenkit szeretettel várnak.