Ugrás a tartalomra

Képmás-est: Én családom, te családod, mi családunk

A Képmás-est új sorozata a tematikus esteket egy-egy művészi élmény katarzisával szeretné bevezetni, ezzel is vonzóbbá, szórakoztatóvá tenni a fontos témákat. A Család és művészet címet viselő esteket a Képmás magazin és a Várkert Bazár közti hosszú távú együttműködés teszi lehetővé. Minden témához előadás vagy filmvetítés kapcsolódik, amely után Szám Kati beszélget az alkotások által felvetett kérdésekről szakértő vendégekkel.

Márciusi első témánk (16-án 19 órakor): Én családom, te családod, mi családunk

Mikor jön el az ideje egy párkapcsolatban a másik családjával való megismerkedésnek? Milyen problémák adódhatnak abból, ha a kér fél nagyon különböző környezetből, érték- és szokásrendszerből jön? Hogyan lehet viszonylag zökkenőmentesen egy fedél alatt élni a szülőkkel? Számíthatunk-e arra, hogy olyan lesz, mint az anyja és úgy viselkedik, mint az apja? Tipikus konfliktusok és élethelyzetek körbejárása improvizáló művészekkel és pszichológus szakemberrel.

A szituációkat a MOMENTÁN Társulat művészei, Boldoghy Borbála és Kiskovács Attila adják elő.
Szakértő vendég: Dr. Mihalec Gábor pár- és családterapeuta

 

A Képmás-estekről:

A  Képmás   családi  magazin és   a   Média   a   Családért  Alapítvány  által   szervezett   Képmás-esteknek   már   több   éves   hagyománya   és   gyakorlata   van.   Kilenc   éve   kezdődött:   többbeszélgetést és előadást szerveztünk a budapesti Szent Margit Gimnáziumban előadásokkal,beszélgetésekkel, filmvetítéssel.2014-ben felújítottuk a rendezvénysorozatot az újpalotai lakótelep rehabilitáció keretében, akörnyék lakóit érintő témákra fókuszálva, ez a ami napig működő programunk.2015 őszétől,   havonta egyszer   a  Várkert  Bazárban  is  megrendeztük a   Képmás-esteket. Amárciusban véget érő hat alkalom témája a pénz és mai életünk, kultúránk kapcsolata volt.Meghívott vendégeink között volt Dr. Bagdy Emőke, Pál Feri, Dr. Velkey György és LackfiJános. Márciusban ezt váltja fel új, Család és művészet című sorozatunk, amelyet a VárkertBazárral közösen szervezünk.