Ugrás a tartalomra

Karthágó – hangjáték premier

Weiner Sennyey Tibor Karthágó című hangjátékát mutatják be április 11-én a Buddha FM-en.

Karthágó
hangjáték, 54 perc

Írta
Weiner Sennyey Tibor

Felvétel, utómunka és rendezés: Formanek Csaba

Különleges és egyedi premierre invitálunk titeket 2021. április 11-én, a Költészet Napján.
Mivel már több mint egy éve tart a járvány és a korlátozások az első pillanattól érzékenyen érintik a színházi életet, ezért most az ismert körülmények miatt lehetetlen rendes színházi bemutatót tartanunk.
A Buddha FMnek köszönhetően azonban mégis meg tudunk hívni titeket egy premierre!
A Karthágó-hangjáték egy órányi belső kalandra hív minden bátor utazót.
A történetnek nagyon sok lehetséges olvasata van: jelenünk groteszk tükreként, posztapokalptikus sci-fiként, az elidegenedő ember belső monológjaként, a spirituális válságban szenvedő lélek segélykiáltásaként, vagy akár Gustav Flaubert Szalambó című regényének olvasónaplójaként is lehet értelmezni. Valószínűbb azonban, hogy minden hallgató máshogyan fogja megélni ezt az egy órányi külső és belső utazást.
Kérésünk annyi, hogy 2021 április 11-én, este hatkor, a költészet napján, ha velünk tartotok Karthágóba, akkor gyertek úgy, mintha tényleg színházba jönnétek.
Készüljetek rá, öltözzetek fel csinosan, töltsetek egy pohár finom bort vagy igyatok egy csésze illatos zöld teát. Mindenki úgy, ahogyan szokta. Mielőtt a hangjáték megkezdődik, kérünk titeket, hogy kapcsoljátok ki vagy halkítsátok le a telefontokat és lehetőleg ne csináljatok mást, csak figyeljetek az előadásra, pontosan úgy, ahogyan azt a színházban is szoktuk.
A színház a demokrácia temploma. Az ókori görögök úgy építették fel poliszaikat, hogy előbb kiválasztották a helyet, ahová amfiteátrumot lehetett építeni és köré építették városállamaikat, amelyekben magas szintű műveltség, filozófia, tudomány, művészetek és demokrácia született. A színház mindig ünnep. A költészet ünnepe, a művészet ünnepe, a közösség ünnepe. Ünnepeljetek velünk!
Weiner Sennyey Tibor

Augustus Darwell:
Formanek Csaba
Ada:
Hakstol Sára

 

Online bemutató: buddhafm.hu

2021. április 11., 18 óra