Ugrás a tartalomra

HUBBY – Gyerekkönyv Fesztivál Április 2-4.

A koronavírus-járvány miatt sajnos idén áprilisban is nélkülöznünk kell a Nemzetközi Könyvfesztivált, ezért a HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum úgy döntött, hogy az egyesület a kiadói tagozatával tart egy online mini Gyerekkönyv Fesztivált a HUBBY Facebook oldalán.

A fesztivál április 2-án, azaz a nemzetközi gyerekkönyvnap napján veszi kezdetét, és április 4-ig tart. Ezeken a napokon a kiadók könyvbemutatókkal és beszélgetésekkel készülnek, amelyek az alábbi bontás szerint tekinthetők meg.

A Gyerekkönyv Fesztivál Facebook eseménye ide kattintva érhető el.

Április 3.

10 óra – Anser kiadó

Az Anser Kiadó könyvei madarakról, manókról, paleocsontevőkről és egy kalandos utazásról a világ körül. Balla Margit meseíró és két hűséges Kabóca-olvasó beszélgetése a kiadó lapjáról és a Kabóca-könyvekről, amelyekbe belelapoznak és részleteket is felolvasnak belőlük.

 11 óra - Fejlesztő élménytár – Látogatás könyvek

Beszédindítástól iskolakezdésig: Látogatás könyvek!

A Látogatás könyvek birodalmát mutatjuk be a videóban.

Milyen könyveket találtok nálunk? Miként tudjátok segíteni gyermeketek fejlődését beszédindítástól iskolakezdésig?

Az úton vezet Titeket: Szabó Szilvia mesterlogopédus, gyógypedagógus, a Látogatás könyvek szerzője és Udvari Zoltán, a Fejlesztő Élménytár Könyvkiadó képviselője.

17 óra – Kolibri kiadó

Ilyen a Nagy folyók haragja – Beszélgetés a szerzővel, Schmal Rózával

Zabaszauruszok titkos élete – Kérdezz-felelek M. Kácsor Zoltánnal

Geronimo mesél – Részlet A varázslat órája c. kötetből

Hogyan szelfiztek őseink? – Kulisszatitkok Rátkai Kornéltól

Tudod-e? – Mesélő Budapest-kvíz Tittel Kingával

18 óra – Scolar kiadó

Nem a nyuszi tojja!

A Bolognai Könyvvásáron elismert Takács Viktória író-illusztrátorral beszélgetünk, aki a hagyományokat frissen megélő gyerekek nézőpontjából mutatja be mesesorozatában a hazai szokásokat, mint a busójárás, a pünkösdölés, a betlehemezés vagy a húsvét. Beszélgetőtárs: Illés Andrea

Időtartama: kb. 20 perc

Április 4.

10 óra – Pagony kiadó

Egyedül egy egész regényt! – Bemutatkoznak a Zseblámpás Könyvek

Kertész Erzsi íróval, Korbuly Ági illusztrátorral és Kovács Eszterrel, a Pagony főszerkesztőjével Szekeres Nikoletta beszélget.

11 óra – Naphegy kiadó

A Naphegy Kiadó 2021. évi kínálata

A Naphegy Kiadó korosztályonként mutatja be kiemelt ajánlatát annak érdekében, hogy mindenki minél hamarabb megtalálhassa az őt érdeklő kiadványt.

A bemutatót Tarr Feri, a kiadó munkatársa tartja.

16 óra - Móra

Féltsük-e a gyerekeinket a krimitől?

Szekeres Nikoletta, a Hubby – Magyar Gyerekkönyv Fórum elnöke, Tóth Maja, hús-vér gyermekolvasó, és Pacskovszky Zsolt szerkesztő-műfordító beszélget Jean-Claude Mourlevat Zebulon, avagy bűntény a Borzoló Borzollóban című, gyerekeknek írt krimijéről - ami valójában talán nem is krimi...

Candace Bushnell a Szex és New Yorkon túl

Nagy Boldizsár, a LOL sorozat válogató szerkesztője beszél a most induló LOL plusz sorozat első kötetéről, melynek címe Csajoknak kötelező, szerzői pedig a Szex és New York film írója, Candece Bushnell és a Pushcart-díjra jelölt Katie Cotugno közös regénye egyszerre szórakoztató és gondolatébresztő – a #MeToo-mozgalom egyik fontos alapműve lehet.

17.30 óra – Manó könyvek / Menő könyvek

Manó Könyvek

Mesék Hullámvárból: Bojta színre lép

Miért fontosak a mesék a gyerekek életében? Simon Réka Zsuzsanna mesekönyve az esti mesékből született, a kisfiával való beszélgetés közben. A mesék fontosságáról beszélget a szerzővel Kádár Annamária mesepszichológus és Czakó Réka, a Neveljünk olvasókat! csoport alapítója.

Időtartam: 45 perc

Menő Könyvek

Miért olyan bonyolult egy kamasz élete?  

Két kamaszoknak szóló könyvújdonságról beszélget Maros Edittel, a Bonyolult-sorozat szerzőjével és Mészáros Dorkával, a Kiszámolós és a Felelsz vagy mersz? szerzőjével Czakó Réka, a Neveljünk olvasókat! csoport alapítója.

Időtartam: 45 perc

A videók később felkerülnek a HUBBY YouTube csatornájára, illetve a kiadók csatornáira, így azok később is megtekinthetők.