Ugrás a tartalomra

A Háló Közösségi Tér júniusi programjai

Május 22. hétfő 17:30 - 20:30  Népmese elemzés: Varga András: Igazság és hazugság a népmesékben (afrikai, török, magyar). Sorozatszerkesztő: Szeibert András és Varga András. Az érdeklődők ZOOM-on keresztül is csatlakozhatnak. Bővebb információ: +36 20 264 3297, szeibert.andras@halo.hu A belépés ingyenes, adományokat az S4 fenntartására köszönettel elfogadunk.

Május 22. hétfő 18:00 - 20:00 A Budapesti Székely Kör estje. Vendégünk: Fábián Tibor több kötetes író újságíró, Meleg Vilmos színművész és és Gellért Gyula ny. református esperes, mindannyian Nagyváradról. Az est háziasszonya Frigyesy Ágnes, Szalézi Szent Ferenc-díjas újságíró. Estünk ingyenes, adományát köszönettel fogadjuk! További információ: frigyesy@gmail.com , http://www.szekelykor.hu/  +36 20 383 1417. Az est végén szeretetvendégség! 

Május 24. szerda 19:00 - 22:00 Magyar táncház Csiduval - Zenélnek: Császár Attila és barátai, legközelebb Olasz György és barátai. Belépődíj: 2000Ft. Előtte 17:30-tól Dúdoló Navratil Andeával. Következő alkalom: május 31. Bővebben ITT! - Terveik szerint a sorozat júniusban folytatódik.

Május 30. kedd 19:00 - 21:30 Nemzetközi Jazz est a Hálóban: Trio Ladányi Gábor   Ladányi Gábor - gitár, Federico Pecoraro (IT) - basszusgitár, Umberto Odone (IT) - dob. Ladányi Gábor a büsszeli királyi zeneakadémián tanult. Sokféle stílusban gitározik. Az improvizatív műfajokat kedveli leginkább, amikor a színpadon születik meg benne a zene. Szerzeményeinek története van. Egyetemi évei során jazzlegendákkal muzsikált Brüsszelben, a trióját is ott alapította. Számára olyan a jazz, mint egy jó beszélgetés. Tavaly év végén jelent meg új lemeze - Reborn - melyen kizárólag saját szerzeményei hallhatóak. A lemezen közreműködik Tony Lakatos és Roby Lakatos. Gábor legutóbb a Háló Jazz Klub októberi klubestjén zenélt együtt Roby Lakatossal a "Még egy kört!" Gipsy Jazz Band zenekarban. A zenekar május végén több helyszínen is bemutatkozik Magyarországon.  Belépő: 2500 Ft, diákoknak 1500 Ft. Helyfoglalás érkezési sorrendben. Kapunyitás: 18:30. 

Június 1. csütörtök 19:00  KMFT - Kárpát-medencei fiatalok találkozója - Minden hónap első csütörtökén 18-30 év közötti fiataloknak az egész Kárpát-medencéből akik itt Budapesten tanulnak, dolgoznak, vagy éppen itt tartózkodnak. Szervező a HÁLÓ IFI. Ismerkedés, beszélgetés, játék, tartalmas együttlét. Kárpát-medence kicsiben! Érdeklődni: + 36 20 362 1935 schonboldizsar@gmail.com 

Június 2. péntek 19:00 - 21:30 Roby Lakatos és a "Még Egy Kört!" Gipsy Jazz Band ismét a Hálóban. A zenekar tagjai: Roby Lakatos virtuóz hegedűművész, Lakatos Myriam - ének, Bóni László - hegedű, Pintér Tibor - gitár, Ladányi Gábor - gitár, Kárpáti Róbert - gitár, zenekarvezető, Flór Noémi - bőgő. Zene, beszélgetés és találkozás. Belépő: 3500 Ft, diákoknak 2500 Ft. Elővétel nincs! Helyfoglalás érkezési sorrendben. Kapunyitás: 18:30. Az esemény az NKA Hangfoglaló pályázat támogatásával valósul meg. Bővebben ITT. A Még egy Kört! Gipsy Jazz Band és Roby Lakatos a terveink szerint 2023-ban még két alkalommal visszatérő vendégünk lesz, neves vendégekkel.

Június 3. szombat 19:00 - 22:00 QPICA táncház. Az előző táncházak sikerén felbuzdulva újból a Hálóban! A hangulattal ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, de aki most jön először, az se jár rosszul! A banda felállása: Velki Luca - ének, tánctanítás, Telek András - hegedű, Vadas Gellért - brácsa, Szilágyi Balázs - brácsa, cselló, Radnai Kristóf - nagybőgő, dob. A táncház részletes programjáról és a meglepetés vendégekről bővebben ITT!

Június 7. szerda 19:00 - 20:45 - Nem vagyok, csak mások látnak - (színházi) kísérlet József Attilával - az Osonó Színházműhely előadása. „Nem vágta el a vonat; nem vágták ki a nyelvemet sem.” (J.A.) Az előadás hossza 55 perc, amelyet egy interaktív beszélgetés követ! A helyek korlátozott száma miatt a részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztráció: osonoszinhaz@osono.ro Az elhangzó szövegek nem (csak) lírai alkotások, hanem a jelen időben, ürügyként ujjá születő gondolatok, hogy közösen kísérletet tegyünk egy személyes találkozásra Attilával. Fedezzük fel újra, hogy vajon mi járhatott Attila fejben, amikor tollat ragadott. Miért alakult a sorsa úgy, ahogy alakult? És sorsa befejeztével az út végére ért? Előadja: Mucha Oszkár Rendező: Fazakas Misi. A belépés ingyenes, adományokat örömmel elfogadunk. 

Június 9. péntek 19:00 A zentai Zetna kiadó estje. Bemutatásra kerül P. Nagy István székelykevei származású író Ágrólszakadtak c. verses kötete. "A költő intellektuális élménylírája, közérzet-költészete pátoszmentesen vallomásos. Érett-bölcs, közvetlen hangnemben tudósít világáról, olvasóvá és íróvá nevelődésének hatásairól, mert tudja, ezek az élmények közel állnak a miéinkhez, és hogy az ő világa a mi világunk is, amelynek meghittségéből ő semmiképp se szeretne kikerülni. Ezért ezeket a verseket az olvasó nagy eséllyel érezheti magához közelinek. A kötetet Verebes György grafikái illusztrálják." Közreműködik Beszédes István, a kiadó alapítója vezetője. A Zetna a teljes magyar (és szerb) nyelvterület legrégibb folyamatosan működő elektronikus irodalmi folyóirata. 

Június 10. szombat 19:00 - 23:00 Moldvai táncház a Zurgó Együttessel. Negyedik, utolsó alkalom. Éneket tanít: Nádasdy Fanni. Belépő: 1200Ft, diákoknak 800Ft. A program megvalósulását a Csoóri Sándor Alap támogatja. 

Június 13. kedd 19:00 - 21:30 Háló Jazz Klub 137: Kalmár Zoltán Quartet és Fekete-Kovács Kornél - Fekete-Kovács Kornél - trombita, szárnykürt, Raboczki Balázs - szaxofon, Cseke Gábor - zongora, Horváth Barcza József - bőgő, Kalmár Zoltán - dob. A mainstream jazzt játszó, kitűnő zenészekből álló kvartett zenéje a hard bop irányzatához sorolható, melyet olyan legendás előadók képviseltek, mint Wayne Shorter, Joe Henderson és John Coltrane. Műsorukon saját kompozíciók mellett a jazz fenti korszakának gyöngyszemei szerepelnek. Ezen az estén a zenekar megszólalását a nemzetközileg is ismert jazz-trombitás, Fekete-Kovács Kornél teszi igazán izgalmassá. Sorozatszerkesztő, művészeti vezető: Deseő Csaba hegedűművész. Zene, beszélgetés és találkozás. Belépő: 3000 Ft, nyugdíjasoknak 2500 Ft, diákoknak 2000 Ft. Helyfoglalás érkezési sorrendben. Kapunyitás: 18:30. Az esemény az NKA Hangfoglaló pályázat támogatásával valósul meg.

 

Forrás: Háló Közösségi Tér