Ugrás a tartalomra

Én Prométheuszra gondoltam – részvételi slam színház

A Bohócok a Láthatáron Csoport bemutatja:

Én Prométheuszra gondoltam

részvételi slam színház

 

Az Én Prométheuszra gondoltam egy krimi. Gyilkosság mindenesetre történik benne. A nézők, akik több mint nézők, nem csak a tettes után nyomoznak, hanem a felelősség kérdéséről is gondolkodnak, és a döntéseikkel befolyásolhatják az eseményeket. A történet egy slampoetry (vagy más néven kreatív versírás) óra kereteiből rugaszkodik el az osztálytermen kívüli valóságába, a hatalom felelősségének kérdései felé. Határokat feszegetünk. Mind műfajilag, mind felelősségileg. A kreatív írásgyakorlatokkal és ritmusjátékokkal (majdnem) eljutunk a versírásig és mindez a történet szerves része, az alkotás és reflektálás magátólértetődő eszköze. A történet a szemünk előtt bomlik ki, és hogy hova juttatjuk az már csak rajtunk áll.

részvételi színház: Nézői speciális, „több mint nézői” szerepbe kerülnek.  Aktív cselekvők, akinek lehetősége nyílik az előadás keretein belül játszani, megosztani a gondolataikat, döntéseket hozni és/vagy alakítani a történetet.

slampoetry: Művészet nem csak művészeknek. Mindenki a saját (verses vagy szabad formájú) szövegét adja elő, amely egy számára fontos vagy társadalmilag égető témáról (is) szól. Figyelem az előadás különböző játékok mellett slammeket is tartalmaz!

Rendező, színházi nevelési szakember: Bethlenfalvy Ádám

A szöveg a színészek improvizációinak felhasználásával készült. Író-dramaturg: Sebők Borbála

Játsszák: Feuer Yvette és Horváth Kristóf

Videó: Galyas Gyula

 

Nyilvános bemutató: május 5. 19 óra,

Sajtóbemutató meghívott sajtónak és pedagógusoknak: május 5., 16 óra

További nyilvános előadások: április 27. 17 óra, május 8., 19 óra

 

Helyszín: Eötvös Gimnázium (1053 Budapest, Reáltanoda utca 7.)

 

www.bohocokalathataron.hu