Ugrás a tartalomra

Emlékezés Esterházy Péterre – Búcsú a Hadik Irodalmi Szalonban

Szeptemberben újra nyit a Hadik Kávéház. A szezonkezdő Hadik Irodalmi Szalon kötelességének érzi, hogy a magyar irodalom egyik legnagyobb írójáról megemlékezzen.

"A hónapban több programmal és tárggyal is tiszteletünket tesszük EP előtt a Hadikban, aki 2013-ban volt vendégünk. A belépés természetesen ingyenes, a dátumot már most mentsétek el. Mindenkit várunk, aki nem tudott személyesen ott lenni Gannán, és aki ilyen formában is elbúcsúzna."

2013. februárjában a Hadik Irodalmi Szalon 25. estéje volt. Generációkról beszélgettünk, alkotásról, írásról, képről, zenéről - apákkal és fiúkkal. Esterházy Péter és fia, Marcell; Dés László és fia, András voltak vendégeink. Talán ez előtt az este előtt izgultam a legjobban. Utána Péter megnyugtatott: "annácska,
köszönöm szépen, ez jó volt, és nagyon örültem a papájának.
kézcsók
p."

Esterházy Péter július 14-én halt meg, nemrég temették Gannán. Az, hogy velünk marad, szavaiban, mondataiban, hangjában, lényében - biztos. Nem mindannyian tudtunk ott lenni az utolsó búcsún. Az újranyíló Hadik Kávéházban eddig is megemlékeztünk a számunkra legfontosabb alkotókról, Kass Jánosról, Petrovics Emilről, Jancsó Miklósról, legutóbb Juhász Ferencről. Szóval, hanggal, felolvasással. Szeptember 7-én a Hadikban, a nyitás után Esterházy Péterre emlékezünk! – írja a Hadik Szalonok háziasszonya, Juhász Anna.

Hadik Kávéházszeptember 7. (szerda) 19:00