Ugrás a tartalomra

 Elhunyt Bogdán László 

Elhunyt hétfőn Bogdán László székelyföldi író, költő, újságíró, a Magyar Művészeti Akadémia tagja – adta hírül internetes oldalán a Háromszék napilap.

    Bogdán László Sepsiszentgyörgyön született 1948. március 8-án. 1969-től szülővárosában a Megyei Tükör munkatársaként dolgozott. 1987-től A Hét című hetilap szerkesztője volt, majd az 1990-es évektől a Háromszék főmunkatársaként közölt írásokat főként kulturális és közéleti témákban.
    Termékeny író volt: évente több vers- és prózakötetet is megjelentetett. Irodalmi munkásságát több szakmai díjjal ismerték el. Többek között 2008-ban Márai Sándor-díjat, 2010-ben József Attila-díjat kapott és a Románai Írók Szövetségének a prózadíját kétszer is elnyerte. A Magyar Művészeti Akadémia 2011-ben választotta tagjává.
    Széles látókörű gondolkodóként, rendkívül sokoldalú érdeklődésű értelmiségiként a háromszéki kultúrélet meghatározó személyiségei közé tartozott. Temetéséről később intézkednek. (MTI)

Az Irodalmi Jelen jeles szerzői között tartotta számon, számtalan verse jelent meg hasábjain. Legutóbbi közlése júniusi, Trianon-számunkban látott napvilágot, Minek vér és halál? címmel.