Ugrás a tartalomra

Egyre rövidebb szavak – tízezer példány Borbély Szilárd-kötetet ajándékoznak diákoknak

2023. szeptember 28-tól vehetik át érvényes diákigazolvánnyal rendelkező középiskolások, főiskolások és egyetemisták a Borbély Szilárd műveiből készült, Egyre rövidebb szavak című válogatáskötetet – melyet a Libri Könyvesboltok és a Jelenkor Kiadó 10 ezer példányban ajándékoz nekik. A könyvet a Libri Könyvesboltokban találják meg a fiatalok – a készlet erejéig.

2021-ben jelent meg az első olyan kiadvány ebben az együttműködésben, melyhez kifejezetten a szerzői életműbe való bevezetésként válogatott szövegeket kötetbe a Jelenkor Kiadó. Így adtuk közre Mészöly Miklós születésének 100. évfordulóján a Nem felelt meg neki, majd tavaly Nemes Nagy Ágnes születésének centenáriumára a Szilánkos fényjelek és Nádas Péter 80. születésnapjára a Berlini szürke című könyveket. Alig pár hét alatt fogyott el mindhárom, melyek közül egyik sem került kereskedelmi forgalomba.

A most megjelenő Borbély Szilárd-kötet, az Egyre rövidebb szavak is egy évfordulóhoz kapcsolódik, hiszen a tragikusan korán, 2014-ben elhunyt szerző idén november 1-jén ünnepelné 60. születésnapját. A szövegeket Schein Gábor válogatta. A közel 100 oldalnyi lírai és prózai szövegrészlet ugyan nem öleli fel a teljes Borbély Szilárd-életművet, mégis átfogó képet nyújt róla. Szándéka szerint kihívó és izgalmas bevezetést kínál a fiatal olvasóknak.

A teljes közleményt a Nyugati tér blogon olvashatja el: https://nyugatiter.blog/2023/09/egyre-rovidebb-szavak/