Ugrás a tartalomra

Az 1956-os forradalom kortárs alkotásokban

1956

Az 1956-os forradalom kortárs alkotásokban

Irodalmi és Képzőművészeti est sorozatra kerül sor  1956-os forradalom kortárs alkotásokban címmel szeptember 10-én Budapesten a Sain-szalonban.
A vendég Novák Valentin, a kérdezők: Payer Imre és Bak Rita

Novák Valentin 1969-ben született Budapesten. A Fazekas Mihály Gimnáziumban érettségizett, majd az ELTE Tanárképző Főiskolai Karán végzett 1997-ben, magyar nyelv és irodalom szakon. 1995-1999 között a BörtönÚjság (sic) riportereként járta az ország börtöneit és fegyintézeteit.1999-től 2001-ig a Mozgássérültek Állami Intézetében nevelőtanárként tevékenykedett. 2002-től 2007-ig egy általános iskolában dolgozott. 2007-2009-ig az Ability park-ban mentorkodott. 2012-től, hosszú munkanélküli időszak után, egy gyermekotthonban nevelőtanárkodott. Jelenleg szabadúszó.

A fentiek mellett volt még zenész (Enola Gay, El Nino), vendéglátós, szórólapozó, vásári árus, korrektor.

Publikált a Pest Megyei Hírlapban, a Vasárnapi Hírekben, a Magyar Nemzetben, a Szabad Földben stb.

Számos (bőven százötven fölötti) szépirodalmi anyaga jelent meg a legkülönbözőbb folyóiratokban, így Az Irodalom Visszavág, az Árgus, a Dunatükör, az Eső, az Ezredvég, az Életünk, a Hitel, a Kortárs, a Magyar Napló, a Napsziget, a Napút, a Nyugat Ma, a Palócföld, a Pannon Tükör, a Parnasszus, a Polísz, a Prae, a Somogy, a Székelyföld, a Tekintet, az Új Forrás, az Új Holnap, a Várad, a Véletlen Balett és a Zempléni Múzsa oldalain. Internetes közlései olvashatók a Börzsönyi Helikon, az Irodalmi Jelen, az Ambroozia, a Folyó-irat, a Kurázsi, a Spanyolnátha, és az itthon.hu weboldalán.

A saját honlapjának címe: www.novakvalentin.hu