Hajdúböszörmény

Egyedül a képzelet nem örgeszik – Papp-Für János versei

láthatatlan íveket rendezel vaksi kezeddel
a kereten túli semmibe.

Szakmai tanulságok, kötettel és kötetlenül

Az Alföld folyóirat és a dokk.hu portál voltak a Hajdúböszörményi Írótábor negyedik napjának meghívottai, délután Szeles Judit és Kollár Árpád kötetbemutatóiba kapcsolódhattunk be, az est pedig koncerttel és diszkóval zárult.

Szociális líra, avantgárd interaktivitás, szabados slam

A kortárs költészet és a társadalmi problémák keresztmetszete, lírai avantgárd, paródiák Villonról, Balassi Bálintról, slam poetry merész kifejezésekkel és szabadossággal – a Hajdúböszörményi Írótábor harmadik napjáról tudósít Branczeiz Anna.

Lőwy Árpád, John Donne és Petri György a Hajdúböszörményi Írótábor második napján

A metafizikus költészet, pajzán versek, a személyesség problémája a kortárs irodalomban, lírai színházi előadás – a Hajdúböszörményi Írótábor második napja is változatos programmal várta az érdeklődőket, délelőtt a szemináriumokon kemény munka folyt.

Bemelegítés InstaVerssel, Marno János és Papp-Für János költészetével

Négy íróiskola, irodalomhoz kötődő társművészeti szemináriumok, előadások, izgalmas könyvbemutatók várják a Hajdúböszörményi Írótábor zömében középiskolás tollforgatóit – Branczeiz Anna beszámolója az első napról.

Farkas Wellmann Endre felolvassa verseit

A költő L. D. hagyatéka című kötetéből olvasott fel kameránk előtt néhány verset.

Papp-Für János felolvassa verseit

Arcot a versnek sorozatunkban ezúttal Papp-Für János olvasta fel kameránk előtt legújabb verseit.

Áfra János felolvassa verseit

Arcot a versnek sorozatunkban ezúttal a Glaukóma című verseskötet szerzője olvassa fel legújabb verseit.

Tábori slamek

Videónkból kiderül, Asbóth Balázs és Berki Teofil milyen szövegekkel vezette be a slam poetry világába a II. Hajdúböszörményi Írótábor résztvevőit.

Tábor tollal és gitárral 3.

Videóriportunk záró részében Papp-Für Jánost kérdeztük a II. Hajdúböszörményi Írótáborról, valamint ízelítőt adunk a nyertes pályaművekből, a hajdúsági slam poetryből és a tábori himnuszból.

Tábor tollal és gitárral 2.

A II. Hajdúböszörményi Írótáborról készült riportfilmünk második részében betekinthetnek a szemináriumokon folyó munkába, és ízelítőt adunk a tábor hangulatából is. A videó alatt megtalálják képgalériánkat is.

Tábor tollal és gitárral 1.

Szeminaristák

A II. Hajdúböszörményi Írótáborról készült riportfilmünkben betekinthetnek a szemináriumokon folyó munkába, és ízelítőt adunk a tábor hangulatából is.

Kánon vagy Kánaán?

Ferdinandy György

A II. Hajdúböszörményi Írótáborban Ferdinandy György osztott meg néhány anekdotát a résztvevőkkel. Videóösszeállításunkban ezek közül válogattunk.