Film

„Minden a főzéssel kezdődött” – Szegedi-Szabó Béla felolvassa verseit

Szegedi-Szabó Béla költő Örmény énekek című kötetéből olvasott fel kameránk előtt.

Vihartánc – Hegyi Botos Attila felolvassa verseit

Hegyi Botos Attila kameránk előtt olvasta fel legújabb verseit.

A város pusztulása – Purosz Leonidasz felolvassa verseit

A tehetséges fiatal költő a szigligeti JAK-táborban olvasta fel verseit kameránk előtt. Az ebből készült összeállítást tekinthetik meg.

Káin és Ámor – Láng Orsolya felolvassa írásait

Ezúttal egy fiatal erdélyi szerző, Láng Orsolya olvasta fel kameránk előtt írásait.

„Nagyon szépen tudok vágyakozni” – Csehy Zoltán felolvassa verseit

Csehy Zoltán kameránk előtt felolvasta néhány versét. Az ebből készült összeállítást tekinthetik meg.

Muszáj a hatalmi helyzetekről írni – Beszélgetés Dragomán Györggyel

Dragomán György ellátogatott a Fiatal Írók Szövetségének visegrádi táborába, ahol többek között A fehér királyból készülő filmről és új könyvéről is beszélt, valamint műhelytitkokat is megosztott a leendő írókkal.

Lehet, hogy nincs is szabadvers – VIDEÓ

Markó Bélával a Fiatal Írók Szövetségének visegrádi táborában Elek Tibor beszélgetett. Az erről készült videófelvételt láthatják.

Az első modern magyar értelmiségi: Kazinczy Ferenc – INTERJÚ és VIDEÓ

Aegon-díjas regénye, a Kitömött barbár a negyedik kiadásnál tart, szakmai elismerés mellett jelentős közönségsiker is, már készül német és lengyel fordítása. – Péterfy Gergellyel arról is beszélgettünk, miért időszerűek a felvilágosodás kérdései. Az interjú végén pedig a Fiatal Írók Szövetségében készített videó látható, amelyben újabb műhelytitkok derülnek ki a regényről.

FISZ-mix két percben

Két percben megpróbáltuk összegyűjteni kedvenc hangulatképeinket a Fiatal Írók Szövetségének Visegrádon rendezett táboráról. Naplemente, olvasás, sport, kisgyerek, kutya, híres író – minden van benne, ami egy jó videóhoz és egy jó rendezvényhez kell.

Az irodalmat szorongatják a sorozatok és a lektűrök – VIDEÓ

Szilasi László író beszélt a Fiatal Írók Szövetségének visegrádi táborában betegségéről, az ötvenéves kor feletti kihívásokról, a szépirodalmat fenyegető veszélyekről és arról, hogy hamarosan film készülhet A harmadik híd című regényéből. Kameránkkal a helyszínen jártunk.

Iskolák helyett börtönök – avagy hogyan lett Vesztergom Andrea a kötött formák rabja?

Vesztergom Andrea Szünet a semmiben című kötetét az Írók Boltjában mutatták be 2015. június 9-én. Ebből láthatnak részleteket a szerzővel készült beszélgetés mellett.

Párbaj előtt bottal a fövenyre

Szokolay Zoltán Bottal a fövenyre című kötetét az Írók Boltjában mutatták be 2015. június 6-án. Videónkban részleteket láthatnak a bemutatóból, és a szerzőt is megszólaltattuk.

Mit üzen egymásnak az olvasó és az író?

A 86. Ünnepi Könyvhéten kameránk segítségével lehetőséget teremtettünk arra, hogy az olvasók és szerzők üzenjenek egymásnak. Milyen a jó olvasó? Hogyan kellene írniuk a mai költőknek, íróknak? Szembesítés következik.

Bocsánat, merre van az Ulpius standja?

A 86. Ünnepi Könyvhét budapesti helyszínein költőket, szerkesztőket kérdeztünk arról, hol találjuk az Ulpius-ház Kiadó standját. A botrányos körülmények között csődbe ment könyvműhely megszűnésére hol humorral, hol tárgyilagosan válaszoltak a megkérdezettek. Videónkat láthatják.

Elkészült a nagy versposztolós videó

1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük a magyar költészet napját. 2015-ben, a költő születésének 110. évfordulóján a Gittegylet.com civil kultblog Posztolj verset az utcára! nevű akciójához több mint 15 000 ember csatlakozott az interneten. A kezdeményezés ezzel a világ legnagyobb költészeti akciójává alakult. Az erről készült képes összefoglalót láthatják.

Oldalak