Szigliget

JAK-tábor nemzetközi irodalomra hangolva

A kulturális szcénában felmerülő anyagi problémák az írószervezeteket sem kerülték el, megnehezítve fennmaradásukat és működésüket. Ennek ellenére a József Attila Kör megrendezhette augusztus végén a 28. JAK-tábort, amelynek központi témája a világirodalom felé való nyitás volt. – Sárkány Tímea összefoglalója.

Íróportrék a JAK-tábor zárónapjáról – Szőcs Petra képriportja

Kik írták idén a JAK-tábor titkos naplóit? Garaczi László, André Ferenc és a cigarettázás művészete, Szálinger Balázs és a szigligeti alkotóház erkélye – Szőcs Petra hangulatos képriportban számol be a JAK-tábor zárónapjáról.

JAK-tábor a pillanatra hangolva – Szőcs Petra képriportja

A 28. JAK-tábor jellegzetes pillanatai és megkapó íróportréi Szőcs Petra képes beszámolójában.

JAK-tábor íróportrékkal – Szőcs Petra képriportja

28. alkalommal rendezik meg a festői szépségű Szigligeten a József Attila Kör írótáborát, ahol a színvonalas és gazdag program nem valósulhatna meg lelkes fiatal alkotók és közismert írók nélkül. Szőcs Petra a helyszínen járt, lencsevégre kapott néhány szigligeti pillanatképet. A képek önmagukért beszélnek.

Rájátszás – Szálinger Balázs és Szűcs Krisztián

A Rájátszás lényege, hogy ismert zenészek feldolgozzák egy-egy költő versét, akik pedig átírnak egy-egy dalszöveget. Mindez koncert és költészet egyben.

Rájátszás – Karafiáth Orsolya és a többiek

A Rájátszás lényege, hogy ismert zenészek feldolgozzák egy-egy költő versét, akik pedig átírnak egy-egy dalszöveget. Mindez koncert és költészet egyben.

Az MMA-tól a Fekete György Fan Clubig

A szigligeti JAK táborban Gulyás Márton (Krétakör), Dr. Kucsera Gergely Tamás (MMA) és Zubek Adrienn (FESZ) feszült egymásnak, hogy hosszas szóbárbaj során tisztázzák a Magyar Művészeti Akadémia szerepét, célját és eddigi tevékenységét.

Elefántcsonttoronyban ragadt értelmiség?

A József Attila Kör szigligeti táborában L. Simon László, NKA-elnök, Bozóki András, egykori kulturális miniszter és Zentai Péter László, a MASZRE vezetője beszélgetett kultúrfinanszírozásról, politikáról és művészeti autonómiáról.

Why do we need JAK-tábor?

Hogyan olvasnak fel az észt költők? Mit gondol György Péter az István, a király legújabb feldolgozásáról? Miért kell karszalagot viselni Szigligeten? Többek között ez is kiderül videóösszeállításunkból.

Szigligeti kattintások

Kastély és szanatórium

A József Attila Kör táborában készült, folyamatosan frissülő fotógalériánkat tekinthetik meg.

Kik lesznek a sorozatszerkesztők?

A József Attila Kör sorozatszerkesztői pozíciójára idén három páros adott be pályázatot. Őket ismerhetik meg rövid videónkban, amely a 2011-es választásra is visszatekint.