Film és Hang

Film

Együtt költőként, együtt civilben

Bak Ritával és Payer Imrével a Vörösmarty tér kellemes zsongásában beszélgettünk az Ünnepi Könyvhéten. Mindkettőjüknek új kötete jelent meg a Parnasszus Kiadónál: Bak Rita a Csillaganya című versgyűjteménnyel debütált, Payer Imre sok-sok év kihagyás után jelentkezett új verseskötettel, a Fényből van a fal cíművel. Rita és Imre nemcsak költészetükről, egymásra találásukról is meséltek.

Ilyen volt! – Könyvhét tíz percben – videó

Videómerítés a 89. Ünnepi Könyvhét és Gyermekkönyvnapok hangulatából. Ilyen volt!

Az Irodalmi Jelen díjátadó ünnepsége – 2018 – videó

A Háló Egyesület közösségi és kulturális központjában került sor az Irodalmi Jelen éves díjátadó műsoros estjére, amely óriási érdeklődés mellett zajlott – az ülőhelyek hamar elfogytak, de az állni kényszerülők sem adták fel, ugyanis száznál is többen gyűltek össze.

A tökéletes gyilkosság

Shrek Tímea, lapunk fiatal prózistája olvas fel kameránk előtt egy hátborzongató novellát

Simogató – Böszörményi Zoltán olvas fel verseiből – videó

Böszörményi Zoltán József Attila- és Magyarország Babérkoszorúja díjas költő olvas fel verseiből.

Hangos vers

Sötétvágás – Bak Rita felolvassa verseit

Arcot a versnek sorozatunk legújabb részében Bak Rita olvasta fel verseit kameránk előtt.

Géczi János elmondja négy versét

Géczi János

Géczi János József Attila-díjas író és képzőművész, egyetemi oktató. Lapunk rendszeres szerzője. Négy versét hallgathatják meg saját előadásában.

Győrffy Ákos elmondja három versét

Győrffy Ákos

Győrffy Ákos (Vác, 1976. május 8.) Nagymaroson és a fővárosban él. 1996 óta jelennek meg művei. Négy kötete A Csóványos északi oldala (2000), az Akutagava noteszéből (2004, németül: Aus Akutagawas Notizblock, 2006), a Nem mozdul (2007) és a Havazás Amiens-ben (2010). Három versét saját előadásában hallgathatják meg.

Nádasdy Ádám elmondja verseit

Nádasdy Ádám

„Ha nagyon álmos vagyok, fölkelés
után véletlenül a te cipődbe
bújok bele: színre, fazonra egy.
A lábam sok, vagy a cipő kevés?”

M. R. emlékére – Elmondja verseit Málik Roland (1976–2011)

Málik Roland

Meghalt egy fiatal költő.  Csak néhányszor találkoztam vele, verseit ismertem elsősorban, különös vízióit és sajátos hangját. Nem oly régen átküldött három hangfelvételt, három versének törékeny lenyomatát. Hallgassuk őt, és emlékezzünk rá. – Málik Rolandra emlékezünk

Györffi Réka elmondja verseit

Györffi Réka

Györffi Réka 1978-ban született Marosvásárhelyen, 1996-ban érettségizett Egerben. Szegeden és Budapesten járt egyetemre, magyar szakos tanár és bölcsész, újságíró. Dolgozott a Duna Televíziónál, a Nemzeti Kulturális Örökségvédelmi Hivatalnál. Versei az Új Forrásban, a Székelyföldben, a Spanyolnáthában és a Magyar Naplóban jelentek meg. Első kötete, a Tengerajtó 2009-ben került a boltokba. Az ebben található versek közül hallunk most néhányat a szerző előadásában.
Kapcsolódó anyag: írás Györffi Réka kötetéről

Tolnai Ottó elmondja versét

Tolnai Ottó

 
„A pápa pápaszeme” című versét
elmondja Tolnai Ottó

Elmondja három versét Szentmártoni János

Szentmártoni János

A Magyar Írószövetség 2010-ben elnökévé választotta a harmincöt éves költőt, aki hét verseskötetet publikált eddig, több antológia, továbbá a Magyar Napló szerkesztője és egy tizenkét éves kislány édesapja. Három versét mondja el.

Lázár Bence András mondja el verseit

Lázár Bence András

Lázár Bence András verseit meghallgathatják a szerző előadásában.

Lackfi János elmondja verseit

Lackfi János

„Lételemem az élet maga, szeretek öt gyermekemmel játszani vagy barkácsolni, faragni, kirándulni. Cselgáncsozom, kosarazgatok. Kedvelem az utazást, szívesen és gyakran beszélek versről, prózáról gimnazisták, nyugdíjasok, könyvbarátok körében Magyarország-szerte, de Franciaországban is." – vallja magáról Lackfi János, akinek verseit – a költő előadásában – most meghallgathatják lapunkon.