Ugrás a tartalomra

„Love Building 2” a Budapesti RKI „Kortárs román filmek” című vetítéssorozatának keretében

2016 július 4-én, 19.00 órakor, Budapesti Román Kulturális Intézet Iulia Rugină 2015-ben rendezett Love Building 2 játékfilmjével folytatja a „Kortárs román filmek" című vetítéssorozatát.

A Love Building 2, főbb szerepeit Alexandru Papadopol, Dorian Boguţă, Dragoş Bucur és Ben Cross játssza.

A Love Building táborban a pároknak hét nap áll rendelkezésükre, hogy rendbe hozzák párkapcsolataikat. Hat hónap telt el az első tábor után - öt nappal Szilveszter előtt vagyunk Erdélyben, ahol kilenc pár és három súlyos problémákkal küszködő terapeuta száll szembe a lerázhatatlan múlttal. A „boldogan éltek, míg meg nem haltak" eszménye sohasem volt ennyire elérhetetlen. (hbo.ro)

A filmet magyar felirattal vetítjük az intézet székházában.

A Love Building 2 magyarországi ősbemutatójára a Budapesti RKI által szervezett X. Budapesti Román Filmhéten került sor, 2015. októberében.

„[...] egy atipikus film, amely a szerelmet nem a szirupos, egészséges vagy kellemes szemszögből közelíti meg, hanem annak valódi oldalát mutatja be. Ugyanis a Love Building 2 nem egy fikció, vagy a valóság megédesítése, hanem maga a kozmetikázatlan, torzítatlan valóság, amely a legtöbb esetben fájdalmas. Ugyanakkor mégis örömet okoz, erőt ad az élethez, szerelemhez és reményhez." (Ileana Andrei).