Ugrás a tartalomra

Székirodalmi road movie vetítés és könyvbemutató beszélgetés Bíró Szabolccsal

Sok szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt 2016. december 2-án 18 órára a Nem adom fel Cafe & Barba, ahol az Akadályzabálókat, azaz Bíró Szabolcs 2016-os székirodalmi könyvturnéjának filmjét vetítjük le, majd az újra megjelent, bővített és átdolgozott Non nobis Domine című kötetről beszélgetünk. 

Az est házigazdája Szabó Tibor Benjámin. 

Időpont: 2016. december 2., péntek 18 óra.

Helyszín: Nem adom fel Cafe & Bar (1086 Budapest, Magdolna u. 1.)

A szerzőről:
Bíró Szabolcs 1988-ban született a felvidéki Dunaszerdahelyen. Tizenhat évesen kezdett aktív kulturális tevékenységbe: íróként, újságíróként és rockénekesként is bontogatta szárnyait. Regényíróként 2007-ben debütált, Francis W. Scott álnéven. 2010 óta kizárólag polgári nevén publikál, fő témájának a középkort és a magyar történelmet tekinti. Az írás mellett tizenegy éven keresztül aktívan énekelt, elsősorban a Csak Van zenekar tagjaként. 2011-ben jött létre egyéni vállalkozása, mely által a könyvkiadói és rendezvényszervezői munkába is belekóstolt. 2014-ben többedmagával megalapította a Csallóközi Anjou Károly Bandérium névre keresztelt hagyományőrző közösséget, mely sokat segít az Anjouk világának érzékletesebb megteremtésében. Bíró Szabolcs szerető férj és büszke édesapa. Kamaszkora óta kerekesszékben él, ám határokat nem igazán ismer. 2016-ban, a Szent György Lovagrend alapításának 690. évfordulóján, Visegrádon lovaggá ütötték.

A filmről:
Bíró Szabolcs minden év tavaszán útnak indul egy legalább 8-10 állomásos könyvpromóciós körútra – ez az ún. „székirodalmi könyvturné”, melynek az írón és társain kívül 2016-ban aktív résztvevője volt egy kicsi szürke GoPro-kamera is, mely rögzítette a könyvturné legérdekesebb pillanatait. A fél év alatt leforgatott többórás nyersanyagból született meg a 65 perces Akadályzabálók c. székirodalmi road movie, mely valójában nem az egyes előadásokról szól, és nem is a szerző egyes könyveit kívánja reklámozni. Az Akadályzabálók ehelyett azt mutatja meg, ami a rendezvények hivatalos része előtt és után történik, azaz amit a közönség nem láthat. Az amatőr útifilm arról a felhőtlen jó hangulatról szól, ami minden egyes székirodalmi könyvturné sajátja, és ami nélkül a társaság útra sem kelne. Utazás, finom ételek, jó helyek, vidámság és rock and roll. Mindez őszintén, mesterkéltség és tabuk nélkül, megrendezett manírokat nélkülözve, szinte dogmafilmes nyersességgel. Magyarország négy keréken!

Előzetes gyanánt itt tekinthető meg az Akadályzabálók főcíme:
https://www.facebook.com/szekirodalom/videos/10153734471945952/