Ugrás a tartalomra

„56 szó 56-ról” – meghívásos és nyílt irodalmi pályázat

„56 szó 56-ról” – meghívásos és nyílt irodalmi pályázat
 
A Clavis Irodalmi Ügynökség alkotói pályázata
 
A pályázat kiírója:
A Clavis Irodalmi Ügynökség (Clavisagency Irodalmi Ügynökség Kft., 1023 Budapest, Frankel Leó út 21-23., clavisagency.hu) nyílt alkotói pályázatot hirdet vers és próza kategóriában.
 
A pályázat célja:
A Sinkovits Imre Pályázathoz kapcsolódó, „56 – graffiti/Márciusban Újra Kezdjük” összművészeti programsorozat irodalmi estjéhez az 1956-os forradalom által inspirált művek alkotása.
 
Feltételek:
Műfaji megkötés nincs. A beküldött szöveg legfeljebb 56 szóból állhat. A pályaműnek valamilyen módon kapcsolódnia kell az 1956-os forradalomhoz, szereplőihez, eseményeihez, vagy a forradalom hatásaihoz. A bíráló bizottság a lehető legtágabb értelemben kezeli ezt a feltételt. A cím és az írásjelek nem számítanak bele az 56 szóba.
 
Egy pályázó maximum 3 (három) művel indulhat. Amennyiben egy jelentkezőtől háromnál több pályamunka érkezik, az időben korábban küldött három érvényes.
 
A pályázat díjazása
A pályázat összdíjazása: 120.000,- Ft, melyet a zsűri egyenlően oszt szét a legjobbnak minősített 6 (hat), a pályázaton eredményesen résztvevő alkotó között. A díjazás utalványok formájában kerül átadásra.
 
A pályázat benyújtásának módja
Pályázni e-mailben elküldött kézirattal lehet. A pályázati munkákat kizárólag elektronikus úton fogadjuk a következő címen: palyazat02@56graffiti.hu
 
A pályázat egy word vagy pdf dokumentumban tartalmazza a következőket:
 
pályamű szövegét (több pályamű esetén, szövegeit sorszámozva)
szerző elérhetőségeit (postacím, emailcím, telefonszám)
szerző rövid önéletrajzát.
A pályázat benyújtásához nevezési díjat nem kell fizetni.
 
A pályázat benyújtásának határideje
A pályázat benyújtásának határideje 2017. január hó 31. napja, éjfél. A határidő letelte után benyújtott pályaművek nem kerülnek elbírálásra.
 
Az elbírálás módja
A beérkező pályaműveket a meghívott bírálók (zsűri) közösen bírálják el. A zsűri névsorát a kiíró az 56graffiti.hu honlapon fogja közzétenni.
 
A nyertes pályaműveket és a pályázó szerzők nevét a kiíró legkésőbb 2017. február hó 15. napjáig közzéteszi 56graffiti.hu c. honlapján, illetve közvetlenül értesíti őket megadott e-mail címükön.
A nyertes hat pályamű, valamint a nem díjazott, de jónak ítélt kéziratok szerzői meghívást kapnak az eredményhirdetést követő, közönség előtt lezajló felolvasóestre, ahol színművészek előadásában kerülnek bemutatásra a kiválasztott művek.
 
A kiíró kéziratot nem őriz meg és nem küld vissza, kivéve, ha a pályázó ezt kifejezetten, írásban kéri. Amennyiben a pályázó valótlan személyes adatokkal (álnéven pályázni természetesen megengedett), vagy nem saját kézirattal pályázik, az a pályázatból történő azonnali kizárását vonja maga után.
 
Jogi nyilatkozatok
A pályázó a pályázaton való részvételével (pályamű beküldésével) hozzájárul művének külön díjazás nélküli nyilvánosságra hozatalához, valamint a pályázatra benyújtott és szerkesztett művekkel közös antológiában való megjelenéshez.
 
„A programot az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatja”
 
További információk: