Ugrás a tartalomra

Már törzsasztalok is vannak a Magvető Café-ban

A Magvető Kiadó munkatársai főzték a kávét a vendégeknek március 21-én, a költészet világnapján, amikor akár verssel vagy egy zongorajátékkal is lehetett fizetni a frissítőért az újonnan nyílt Magvető Café-ban. A költemény lehetett saját vagy másé is, a hangsúly nem is ezen volt, hanem egy városi legenda felelevenítésén, amely szerint Rejtő Jenő is élt az irodalmi valuta hasonló felhasználásának lehetőségével.

Nádasdy Ádám zongorázik

Az első könyvbemutatóra is az említett napon került sor, méghozzá a Menő Könyvek sorozat Az első című darabját leplezték le stílszerűen a szervezők. Az antológia szerzői az első szexuális együttlét témáját járták körül. A bemutatón telt ház volt, ami azt jelentette, hogy a 120 férőhelyes terem csordultig megtelt, a 121. embernek már nem jutott hely.

Első teltház, Az első teltháza

A Magvető Café-ban már törzsasztalok is vannak, ahol az írók helyét egy-egy névtábla jelzi. Az alábbi képen láthatjuk, ahogy a névsorban is egymáshoz közel lévő Pál Sándor Attila és Potozky László egy asztalhoz került. Vajon az írók – legalább a kávéház keretein belül – visszanyerik régi megbecsültségüket?

Törzshelyzet