Ugrás a tartalomra

Antológia és énekeskönyv is szerepel a Magyar Napló Kiadó kínálatában

Antológia és énekeskönyv is szerepel a Magyar Napló Kiadó 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra szánt újdonságai között.

    A vasárnapig tartó seregszemlére több újdonsággal jelentkezik a kiadó, de sok olyan könyvvel is ott lesznek az eseményen, amelyek az év elején jelentek meg, de most kerülnek ki először nemzetközi vásárra - hangsúlyozta Zsiga Kristóf könyvkiadásért felelős munkatárs, szerkesztő az MTI-nek. 
    Emlékezett arra, hogy Az év versei 2017 című antológiát az idei költészet napi Versmaratonon mutatták be. A Zsille Gábor József Attila-díjas költő által összeállított kötetben az elmúlt évben megjelent versekből olvasható válogatás. A kötetben 103 költő mintegy 400 költeménye szerepel - hívta fel a figyelmet.
    Az Énekek Szent László tiszteletére című kötet második kiadása a 2017-es Szent László-év alkalmából jelent meg a fesztiválra Kovács Andrea és Medgyesy S. Norbert szerkesztésében. A kötet a magyar király szentté avatástól 1192-től született népénekeket, egyházi éneket és liturgikus énekeket gyűjti össze. Szent László életéről és egyházi életéről Kerny Terézia művészettörténész írt tanulmányt. A kötethez tartozó CD-n magyar, horvát és latin nyelvű énekek szerepelnek.
    Kertész László művészettörténész Köztéri szobrok kincsestára című kis képes albuma az 1945 utáni magyar köztéri plasztikákból mutat be válogatást. A kötetben csaknem száz szobor fényképe és esztétikai leírása szerepel. "Az volt a célunk ezzel a kötettel, hogy aki szeretné megismerni ezeket a szobrokat az ennek a kis kézikönyvnek a segítségével körbejárhatja Magyarországot" – hangsúlyozta Zsiga Kristóf.
    Ablak az égre címmel jelent meg a 2009-ben elhunyt Ozsvári Csaba Magyar Örökség-díjas ötvösművész albuma, amely átfogó képet ad a művész életéről és munkásságáról. Az album az egyházi művészet terén alkotott munkáit, liturgikus tárgyakat, kereszteket, misekancsókat, úrmutatókat vonultat fel. 
    Zsiga Kristóf elmondta: liturgikus tárgyai Budapesten, Esztergomban, valamint több magyarországi püspöki székhelyen, de Rómában és Brüsszelben is megtalálhatóak. "Például II. János Pál Pápa magyarországi látogatására is készített egy misekönyvborítót, amelyet a püspöki kar ajándékozott az akkori egyházvezetőnek" – mondta, hozzátéve, hogy nagy egyházi ünnepeken a pápák még ma is sokszor használják az ötvösművész alkotását.
    Kiemelte Hencz Hilda Magyar Bukarest című könyvét, amely eredetileg románul íródott és a román fővárosban élő magyarok történetét mutatja be. (MTI)