Ugrás a tartalomra

Könyvtárlat az OSZK-ban a KÉP–REGÉNY–TÖRTÉNET kiállításhoz kapcsolódva

 

Az Országos Széchényi Könyvtár tisztelettel meghívja Önt a KönyvTÁRlat című irodalmi-kultúrtörténeti programsorozat soron következő estjére.

Szűts-Novák Rita, Patonai Anikó Ágnes és Szép Eszter, a KÉP–REGÉNY–TÖRTÉNET – A 9. művészet ikonjai Magyarországon című kiállítás kurátorai és Bayer Antal képregénykritikus lesz a vendégünk, akik a kiállításhoz kapcsolódóan tartanak kerekasztal beszélgetést.

Egy tágabb értelmezés szerint már az őskorban készült barlangrajzok is képregénynek számítottak, ugyanis az ősemberek képeken keresztül mesélték el gondolataikat. Gondolta volna, hogy az első igazi, buborékos képregény Pulitzer József sajtómágnás újságjában, a World vasárnapi számában jelent meg? Az esten az is kiderül, mitől népszerű napjainkban a képregény és az hogyan változott az évek alatt. A kerekasztal beszélgetést követően a vendégek díjmentesen megtekinthetik a szóban forgó kiállítást.

A beszélgetést Zsigó Bianka művészettörténész vezeti.

Időpont: 2018. május 31. 17 óra

Helyszín: Országos Széchényi Könyvtár, Budapest, Budavári palota, „F” épület, 6. emelet, Díszterem (Megközelíthető a Dózsa György térről gyorslifttel vagy a 16-os, illetve a 16/A busszal a Dísz tér és az Oroszlános Udvar felől.)

 

A KönyvTÁRlat Játékos évadjának előadóival készült interjúk, a Szeretlek Magyarország portálon érhetők el.

 

Forrás: OSZK