Irodalmi Jelen

Jelen-LEG 2016

Egy különleges válogatásban összegyűjtöttük az Irodalmi Jelen online felületén 2016-ban megjelent, legolvasottabb szépirodalmi műveket. Az olvasottság természetesen csak egy adat, a felsoroltaknál még sokkal több a kiváló mű, de ahhoz egész éves termésünket fel kellene vonultatni. A címekre kattintva máris olvashatók a szövegek.

„Megkerülhetetlenek vagyunk!”

Az Irodalmi Jelen csapata október 4-én, népes közönségével együtt ünnepelte 15. születésnapját a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban. Komoly és vidám felolvasások, slam és vetítés, ünnepi falatok – beszámolónk a helyszínről, sok képpel.

Amit sosem mertél megkérdezni – Irodalmi Jelen-est, videó

Az Irodalmi Jelen januári lapszámbemutatójának vendége Berka Attila volt. Szerzőnknek feltettük többek között azt a kérdést is, ami minden olvasóját foglalkoztatja az Anómia című sorozat indulása óta. – Videó az estről.

Irodalmi Jelen-est Berka Attilával

Január 21-én, csütörtökön 18 órakor a TAT Galériában az Irodalmi Jelen lapszámbemutató estjének vendége Berka Attila lesz. Gitáron közreműködik Hegyi Botos Attila. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Carbonaro a pécsi Alexandra Könyváruházban

Szőcs Géza dedikálja 6–106 Utazás tréfás rímekben Magyarországon és a világ körül című, gyermekeknek és felnőtteknek szóló verseskötetét 2015. december 16-án, 18 órakor Pécsett, az Árkád Alexandra Könyváruházban. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Carbonaro az Örkény István Könyvesboltban Budapesten

Szőcs Géza Carbonaro verseiből olvas fel 2015. december 15-én, kedden, 17 órakor az Örkény István Könyvesboltban, ahol az Irodalmi Jelen bemutatja a költő 6-106 – Utazás tréfás rímekben Magyarországon és a világ körül című verseskötetét.

Budapesttől Barbadosig: a megismételhetetlen időtér versei

Az Írók Boltjában mutatta be a Kalligram Kiadó Böszörményi Zoltán új verseskötetét, a Lábatlan időt. A szerzővel Mészáros Sándor, Hudy Árpád és Orbán János Dénes beszélgetett a versírás természetéről, újrakezdésről, alkotói színterekről és elődökről.

Kortárs irodalom Bach-zenére

Az Irodalmi Jelen lapszámbemutatóval egybekötött budapesti estjén elválaszthatatlan testvérként karolt egymásba klasszikus zene és kortárs szépirodalom, háttérben – képzőművészeti aláfestésként – a TAT Galéria legújabb műalkotásaival.

Parnasszus – Irodalmi Jelen-est

Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2015. szeptember 23-án, szerdán az Örkény István Könyvesboltba, ahol Varga Melinda és Turczi István mutatják be az Irodalmi Jelen legfiatalabb, és a Parnasszus nyári számának szerzőit.

Hang-játék

„Két könyv egyben” – állt Nagy Zopán könyvbemutatójának meghívóján, s e kettős kötetet keltették életre változatos hangeffektekkel a költő társaságában Kókai János és Monhor Viktória a Nyitott Műhelyben.

„Akik a történelmet alulnézetből figyelik, sosem látják egyben az egészet”

Szokolay-Vesztergom könyvbemutató

Gitárkísérettel is megszólaltak Szokolay Zoltán és Vesztergom Andrea versei az Írók Boltjában, az Irodalmi Jelen délutánján. A Bottal a fövenyre és a Szünet a semmiben című köteteket mutattuk be.

Megnyílt a 86. Ünnepi Könyvhét

Rekkenő hőségben, szép számmal gyülekező közönség előtt Sárközi Mátyás nyitotta meg a 86. Ünnepi Könyvhetet. Képes kedvcsináló az előttünk álló öt naphoz.

Versek citerával

Bár az időjárás miatt nem kellett citerázni, a decemberi tavaszban a TAT Galériában rendezett Irodalmi Jelen-karácsonyon citeraszó mellett szólaltak meg a versek. Hegedűs Gyöngyi, Sós Dóra, Varga Melinda költeményei és prózája grafikák és festmények társaságában keltek életre, Szűcs András zenélt hozzájuk.

Adventi körkérdés 2.

Az Irodalmi Jelen az adventi időszak jótékonysági akciói közepette két kérdéssel fordult írókhoz, költőkhöz: „Tettek-e már jót önnel ismeretlenül?” és „Mi volt élete legfontosabb ajándéka, amit kapott vagy adott?” Ezúttal Géczi János, Térey János és Viola Szandra válaszait olvashatják.

Adventi körkérdés

Az Irodalmi Jelen az adventi időszak jótékonysági akciói közepette két kérdéssel fordult írókhoz, költőkhöz: „Tettek-e már jót önnel ismeretlenül?” és „Mi volt élete legfontosabb ajándéka, amit kapott vagy adott?” A válaszok közül elsőként Murányi Sándor Olivérét, Száraz Miklós Györgyét és Vörös Istvánét közöljük.

Oldalak