Ugrás a tartalomra

Új bérletek különleges bevezető kedvezménnyel

Különleges bevezető kedvezménnyel hirdette meg kilenc új bérletsorozatát és két fesztiválbérletét a Zeneakadémia Koncertközpont. 

    A Zeneakadémia 2016/2017-es sorozataiban külföldi és hazai művészek, mások mellett Piotr Anderszewski, Baráti Kristóf, David Fray, Viktoria Mullova, Perényi Miklós, Rohmann Imre, Giovanni Sollima, Jörg Widmann, Tabea Zimmermann, Simon Izabella és Várjon Dénes lépnek fel - közölte a Zeneakadémia az MTI-vel. 
    A Zenekar a központban bérletben David Fray zongoraművész Mendelssohn műveit, Giovanni Sollima csellista a 18. századtól napjainkig terjedő műsorát adja elő, Piotr Anderszewski és az Európai Kamarazenekar a bécsi klasszika műfajait járja körbe 20. századi kitekintéssel. 
    A Kamarazene nagyteremre sorozatban 2017 tavaszán hét, szólistaként is világszerte ünnepelt művész – mások mellett Pekka Kuusisto, Nyikolaj Luganszkij és Emmanuel Pahud – mutatja meg kamaramuzsikusi kvalitásait. 
    A Tiszta barokk bérlet olyan historikus együtteseket vonultat fel, amelyek szívesen merítenek a zenei spontaneitás és fantázia mai mestereitől. A Venice Baroque Orchestra szólistája Viktoria Mullova lesz, a Holland Baroque Society koncertjén Leszek Mozdzer lengyel dzsesszzongorista működik közre, húsvétkor pedig az Ábrahám Consort előadásában hallható a János-passió.
    A 20. századi és kortárs zenére koncentráló Itt és most sorozatban a London Sinfonietta koncertje után Dobozy Borbála, Kamp Salamon és a Budapesti Vonósok adnak elő két 20. századi, csembalóra írt versenyművet barokk előképeikkel párba állítva, a Rácz Zoltánt és vendégeit felvonultató záróesten pedig két ütőhangszeresre és két zongoristára írott művek szerepelnek.
    A Kamarazene karnyújtásnyira bérlet első estjén a 140 éve született Dohnányi Ernő művei hangzanak el, majd Rohmann Imre és Rohmann Ditta ad rendhagyó koncertet saját átirataikból. A sorozat utolsó hangversenyén, az Új Magyar Kamarazenekar olasz estjének szólistája Leonard Elschenbroich gordonkaművész lesz.
    A Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara A zenekar mesterei 2016/17-es évadának keretében Kovács János, Ménesi Gergely, Antal Mátyás, valamint Kobajasi Kenicsiró vezetésével lép színpadra és olyan remekműveket is műsorra tűznek, mint a Bartók-év alkalmából megszólaló A kékszakállú herceg vára. 
    A jövő csillagait bemutató A tehetség kötelez bérletben Gyöngyösi Ivett, Pálfalvi Tamás, Kruppa Bálint és vendégeik mellett három zeneakadémista énekesnő mutatkozhat be.
    Újdonság a Zeneakadémia bérletkínálatában Mandel Róbert Hangszercsodák című sorozata. A hangszertörténész négy koncerten mutat be és szólaltat meg vendégei közreműködésével különleges instrumentumokat.
    A Liszt-kukacok Akadémiája 10-15 éves iskolásoknak ajánlott négy koncertből álló sorozata a zene és a természet viszonyát állítja a középpontba. 
    Az októberi Anda Géza Fesztiválra a magyar zongoraművész nevét viselő rangos svájci verseny kiválóságai kaptak meghívást. Egy hónappal később, 2016. novemberében rendezi meg a Zeneakadémia a második kamara.hu fesztivált, amelynek művészeti vezetői Simon Izabella és Várjon Dénes. A négynapos kamarazene-ünnep öt koncertjén a kamarazene-történet meghatározó fordulópontjait, köztük Schubert dalait és Schumann ciklusait, Debussy utolsó nagy alkotását, valamint a kortárs kamaramuzsika kompozícióit követhetik végig az érdeklődők a zongoraművész-házaspár és művészbarátaik kalauzolásával.
    A bérletek az egyes koncertekre szóló jegyekhez képest 20 százalékos árelőnyt kínálnak, a Zeneakadémia Koncertközpont a május 22-ig megváltott bérletekre további 15 százalék kedvezményt biztosít. 
    A bérletek a készlet erejéig, de legkésőbb az adott sorozat első koncertjének időpontjáig vásárolhatók meg a Zeneakadémia jegypénztárában és a zeneakademia.hu/berletek oldalon. A bérletes koncertekre szólójegyek június 1-jétől válthatók. (MTI)