Ugrás a tartalomra

Sztárvendégek lépnek fel Mága Zoltán újévi koncertjén

A legendás tenor, Plácido Domingo művésztársai lesznek Mága Zoltán hegedűművész sztárvendégei az újévi koncerten: Mario Frangoulis görög tenor, Michaela Oesta amerikai szoprán és a kárpátaljai születésű magyar operacsillag, Georgina von Benza szórakoztatja a közönséget.

    A VIII. Budapesti Újévi Koncert kommunikációjával megbízott cég pénteki közlése szerint Törőcsik Mari és Bodrogi Gyula, a nemzet színészei pedig immár második alkalommal köszöntik az új esztendőt a hegedűművésszel a teltházas sportarénában. A hazai könnyűzenei élet kiválóságai közül pedig Szulák Andrea, Szekeres Adrien és Charlie lép színpadra a január 1-jei gálaesten.
    A világhírű, "kristályhangúként" is jellemzett szoprán, Michaela Oesta egyik kedvenc darabjával, a Csárdáskirálynővel készül a magyar közönségnek, mielőtt csatlakozik Plácido Domingóhoz Japán, Kína, Oroszország és Írország pódiumain. Színpadra lép Richard Strauss műveinek előadója, a lírai hangvételéről és a drámai erejéről ismert operacsillag, a kárpátaljai születésű szoprán, Georgina von Benza is.
    A világhírű tenor, Mario Frangoulis 2011-ben elnyerte a világ legjobb klasszikus crossover előadója címet, énekelt már neves teátrumokban a legnagyobbakkal, Plácido Domingótól Celine Dionig. A művész Mága Zoltánnal először Los Angelesben lépett fel az ősszel nagy sikerrel lezajlott Hegedűvel a világ körül című amerikai turné sztárvendégeként.
    Ezen kívül a magyar zenei kincset népszerűsítő koncertsorozat legsikeresebb darabjaiból is ízelítőt kap az újévi koncert publikuma, amellyel Ausztráliában, Kínában, Indiában, Oroszországban, Kanadában, az Egyesült Államokban, Új-Zélandon, Izraelben és számos európai fővárosban is találkozhat a közönség.
    Ahogy azt a gálaest közönsége megszokhatta már, Mága Zoltán az est első részében a klasszikus zenét állítja fókuszba, a második felében könnyűzenei darabok és az örökzöld filmzenék szólalnak meg, de előtte a közös koccintás sem marad el.
    A hazai zenei élet kiválóságai közül Szulák Andrea, Szekeres Adrien, Charlie és Szakcsi Lakatos Béla is fellép, Mága Zoltán lánya, Mága Jennifer pedig a görög tenorral, Mario Frangoulisszal énekel duettet, de láthatja a közönség a művész kisfiát is. Az esten közreműködik a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar.
    A repertoárt a jubileumok is meghatározzák. "Emlékezünk a magyar zenetörténet egyik legnagyobb géniuszára, a 70 éve elhunyt Bartók Bélára és az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára is. Különleges produkcióval elevenítjük fel, hogy a világnak számos felejthetetlen operettet ajándékozó híres magyar zeneszerző Kálmán Imre operettjét, a Csárdáskirálynőt 100 éve mutatták be" - idézi a közlemény Mága Zoltánt.
    A hegedűművész idén először Bécsben is rendezett újévi koncertet hagyományteremtő céllal, a sikerre való tekintettel pedig 2016-ban újra várja az osztrák főváros zenekedvelőit a II. Magyar Újévi Koncertre. (MTI)