Ugrás a tartalomra

Pénteken kezdődik az V. Gyulavári Napok rendezvénysorozata

 Pénteken kezdődik az V. Gyulavári Napok rendezvénysorozata, amelyen a koncertek mellett vadfőzőversennyel, labdarúgótornával és családi sportvetélkedővel is várják az érdeklődőket.

    Mint Kónya István, Gyula alpolgármestere az MTI-nek csütörtökön felidézte, eredetileg azzal a céllal hívták életre a rendezvényt, hogy bemutassák, a váron és a várfürdőn kívül egyéb turisztikai értékei is vannak Gyulának. Mostanra azonban kinőtte magát az esemény, az egykor külön közigazgatási egységnek számító gyulaváriban élők fontos közösségformáló, identitáserősítő rendezvényévé vált.
    Az alpolgármester kiemelte, hogy a program nagy népszerűségre tett szert az elmúlt években, nemcsak Békés megyéből, hanem az ország minden részéről érkeznek érdeklődők és nevezők a Gyulavári Napokra. Hozzátette, hogy Gyula egyik kiemelt rendezvényéről van szó, amelyre a város másfél millió forintot fordít.
    Az V. Gyulavári Napokon pénteken elsősorban a koncerteké lesz a főszerep: Nótár Mary, a Cassiopeia és a Békés Band lép fel.
    Szombaton országos vadfőzőversenyt tartanak, amelyen idén is kritérium lesz, hogy a nevezők "belekreálják" az ételbe a páros gyulai kolbászt is. A verseny mellett a V-Tech, a Fél 10 és a Party Trió szórakoztatja a közönséget.
    Vasárnap rendezik meg a kispályás labdarúgótornát és a családi sportvetélkedőt, este pedig a Fiesta koncertezik. A rendezvénysorozatot tűzijáték zárja. (MTI)