Ugrás a tartalomra

Meghívó könyvbemutatóra – Kohl kancellár egykori tanácsadójával

Vajon mit hozott a német egység Európának?

 
Az Antall József Tudásközpont szeretettel várja egy kivételes könyvbemutatóra, melyre Kohl kancellár egykori tanácsadója, Horst Teltschik és a neves biztonságpolitikai szakértő, Nógrádi György közös részvételével kerül sor!
 
Idén ősztől, a német újraegyesülés 25. évfordulója és a német–magyar barátság éve apropóján végre magyarul is olvasható Helmut Kohl kancellár egykori tanácsadójának, Horst Teltschiknek a német újraegyesülés küzdelmes időszakára való visszaemlékezése. A kötet az Antall József Tudásközpont gondozásában jelent meg. Az akkori események felelevenítésén túl az est során arra is választ keresünk, hogyan alakult azóta Németország európai szerepvállalása. A rendezvényen magyar-német szinkrontolmácsolás biztosított. Az est az Antall József Tudásközpont, a Konrad-Adenauer Stiftung és a Andrássy Egyetem közös rendezvénye.
 
A beszélgetés résztvevői: Prof. Dr. Horst Teltschik, a kötet szerzője, Helmut Kohl egykori tanácsadója; Dr. Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója; Prof. Dr. Andreas Oplatka, az Andrássy Gyula Egyetem kuratóriumának elnöke. Moderátor: Inotai Edit, újságíró, a Centre for Euro-Atlantic Integration and Democracy (CEID) vezető kutatója.
 
Időpont: 2015. december 3. 17:00
Helyszín: Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem, Tükörterem, 1088 Budapest, Pollack Mihály tér 3.
 
Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, így kérem, részvételi szándékát december 2-ig válaszlevélben jelezze!


További részletek itt és a csatolt meghívóban: https://www.facebook.com/events/1651374091743687/