Ugrás a tartalomra

Idén ismét alkotói pályázatot hirdet a Fiatal Írók Szövetsége

Felhívás

A Fiatal Írók Szövetsége alkotói pályázata

A Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) alkotói pályázatot hirdet vers és próza kategóriában. A pályázatra 35. életévüket be nem töltött alkotók jelentkezhetnek. Műfaji megkötés nincs. A pályázatra a FISZ kötettel még nem rendelkező szerzők kéziratait is várja.

Pályázni levélben elküldött kötetnyi terjedelmű (próza esetén minimum 160.000, maximum 400.000, vers esetén minimum 25.000 leütésnyi) kézirattal lehet. A pályázati munkákat kizárólag postai úton fogadjuk a FISZ címén: 1401 Budapest, Városligeti fasor 1. pf. 164. A kézirat mellett a szerző elérhetőségeit (postacím, emailcím, telefonszám) is tartalmazó önéletrajza és a nevezési díj befizetését igazoló csekk másolata is szükséges. A pályázatot digitális formában is kérjük elküldeni a postai küldeményhez mellékelt adathordozón, vagy a fiszalkotoipalyazat2015@gmail.com emailcímre.

Nevezési díj: 3000 Ft/pályázat, melyet postai utalványon, vagy banki átutalással a FISZ számlaszámára kell átutalni (Budapest Bank 10102086-33859500-00000007). Átutalásnál a közlemény rovatban mindenképp fel kell tüntetni a pályázó lakcímét és azt, hogy „nevezési díj”.

A pályázatok postára adásának és a nevezési díj befizetésének határideje: 2015. június 15.

A beérkező pályaműveket a FISZ sorozatszerkesztői és meghívott bírálók közösen bírálják el. A bíráló bizottság meghívott tagjai: Fráter Zoltán, k. kabai lóránt, Nyerges Gábor Ádám és Urfi Péter.

Az eredményhirdetésre a FISZ éves szakmai- és alkotótáborában kerül sor Visegrádon, 2015 júliusában. A legjobb kéziratok szerzői meghívást nyernek az eredményhirdetést követő, komoly szakmai közönség előtt lezajló felolvasóestre, valamint válogatást kapnak a FISZ eddig megjelent könyveiből. Amennyiben megfelelő színvonalú kéziratok érkeznek be, a FISZ a nevezési díjakból befolyt összeget a legjobb helyezést elérő kötetek megjelentetésére kívánja felhasználni.

A FISZ fenntartja a jogot arra, hogy – minőségi okokból – egyes díjakat nem oszt ki. A szervezők kéziratot nem őriznek meg és nem küldenek vissza, kivéve, ha a pályázó felbélyegzett és megcímzett válaszborítékot mellékel. Amennyiben a pályázó valótlan személyes adatokkal (álnéven pályázni természetesen megengedett), vagy nem saját kézirattal pályázik, az a pályázatból történő azonnali kizárását vonja maga után.