Ugrás a tartalomra

Akár el is maradhatna a Könyvhét

Akár el is maradhatna a Könyvhét, hiszen egymásnak esett a magyar bölcsességirodalom két meghatározó alkotója, Oravecz Nóra (Coelho legjobb magyar tanítványa) és Tibi atya (Humbákfalva alkoholista plébánosa). Mindketten ugyanannál a kiadónál jelentették meg életvezetési tanácsaikat, de Tibi atya egyik könyvbéli mondatával megsértette Oravecz Nórát. Nem is kellett több a perpatvarhoz, Oravecz Nóra menedzsmentje elintézte, hogy a csípős megjegyzés ne szerepeljen a könyvben, majd az újabb kiadások elé is akadályokat gördített.  Minderről Tibi atya tálalt ki ebben a posztban.

Humbákfalva lakói azonban bosszút esküdtek Oravecz „Coelho” Nóra ellen, és értesüléseink szerint fenyegető üzeneteket is írtak a szerzőnek. A hadjárat olyan kiválóan sikerült, hogy szombat este óta Oravecz Nóra hivatalos rajongói oldala elérhetetlen. Tibi atyának ugyanis több mint 1.000.000 követője van a Facebookon, és mivel könyve előreláthatólag nem lesz kapható a Könyvhéten, a magyar olvasók szegényebben térnek majd haza kedves plébánosuk szavai nélkül. Érdemes-e így megtartani a rendezvényt?

Tibi atya egyébként a következő hírt posztolta utoljára a Facebookon az üggyel kapcsolatban:

„Úgy néz ki, sikerül megegyezni a kiadóval, és kiadhatom saját csatornáimon a könyvet, de nem is ez a lényeg. Szeretnélek megkérni Titeket, hogy bármennyire is felháborodtatok, vagy rosszul estek a történtek, ne ekézzétek, és főleg ne fenyegessétek Oravecz Nóra személyét. A kritika a munkásságának szólt, nem a léte valójának. Nem, nem lettünk hirtelen puszipajtások, de azt, hogy durva hangvételű, fenyegető üzenetekkel bombázzátok, senki nem érdemli meg. Hamarosan jövök a fejleményekkel, dicsértessék!”

Irodalmi Jelen

Irodalmi Jelen

Az Irodalmi Jelen független online művészeti portál és folyóirat. Alapítva 2001-ben.

.