Hangos vers

Sötétvágás – Bak Rita felolvassa verseit

Arcot a versnek sorozatunk legújabb részében Bak Rita olvasta fel verseit kameránk előtt.

Géczi János elmondja négy versét

Géczi János

Géczi János József Attila-díjas író és képzőművész, egyetemi oktató. Lapunk rendszeres szerzője. Négy versét hallgathatják meg saját előadásában.

Győrffy Ákos elmondja három versét

Győrffy Ákos

Győrffy Ákos (Vác, 1976. május 8.) Nagymaroson és a fővárosban él. 1996 óta jelennek meg művei. Négy kötete A Csóványos északi oldala (2000), az Akutagava noteszéből (2004, németül: Aus Akutagawas Notizblock, 2006), a Nem mozdul (2007) és a Havazás Amiens-ben (2010). Három versét saját előadásában hallgathatják meg.

Nádasdy Ádám elmondja verseit

Nádasdy Ádám

„Ha nagyon álmos vagyok, fölkelés
után véletlenül a te cipődbe
bújok bele: színre, fazonra egy.
A lábam sok, vagy a cipő kevés?”

M. R. emlékére – Elmondja verseit Málik Roland (1976–2011)

Málik Roland

Meghalt egy fiatal költő.  Csak néhányszor találkoztam vele, verseit ismertem elsősorban, különös vízióit és sajátos hangját. Nem oly régen átküldött három hangfelvételt, három versének törékeny lenyomatát. Hallgassuk őt, és emlékezzünk rá. – Málik Rolandra emlékezünk

Györffi Réka elmondja verseit

Györffi Réka

Györffi Réka 1978-ban született Marosvásárhelyen, 1996-ban érettségizett Egerben. Szegeden és Budapesten járt egyetemre, magyar szakos tanár és bölcsész, újságíró. Dolgozott a Duna Televíziónál, a Nemzeti Kulturális Örökségvédelmi Hivatalnál. Versei az Új Forrásban, a Székelyföldben, a Spanyolnáthában és a Magyar Naplóban jelentek meg. Első kötete, a Tengerajtó 2009-ben került a boltokba. Az ebben található versek közül hallunk most néhányat a szerző előadásában.
Kapcsolódó anyag: írás Györffi Réka kötetéről

Tolnai Ottó elmondja versét

Tolnai Ottó

 
„A pápa pápaszeme” című versét
elmondja Tolnai Ottó

Elmondja három versét Szentmártoni János

Szentmártoni János

A Magyar Írószövetség 2010-ben elnökévé választotta a harmincöt éves költőt, aki hét verseskötetet publikált eddig, több antológia, továbbá a Magyar Napló szerkesztője és egy tizenkét éves kislány édesapja. Három versét mondja el.

Lázár Bence András mondja el verseit

Lázár Bence András

Lázár Bence András verseit meghallgathatják a szerző előadásában.

Lackfi János elmondja verseit

Lackfi János

„Lételemem az élet maga, szeretek öt gyermekemmel játszani vagy barkácsolni, faragni, kirándulni. Cselgáncsozom, kosarazgatok. Kedvelem az utazást, szívesen és gyakran beszélek versről, prózáról gimnazisták, nyugdíjasok, könyvbarátok körében Magyarország-szerte, de Franciaországban is." – vallja magáról Lackfi János, akinek verseit – a költő előadásában – most meghallgathatják lapunkon.

Elmondja verseit Halmosi Sándor

Halmosi Sándor

 
A Gileádról – Halmosi Sándor könyvéről – Csoknya Sándor írását olvashatják lapunkon. Az írás mellett az Irodalmi Jelenen most meghallgathatják a kötet néhány versét a szerző előadásában.– Elmondja verseit Halmosi Sándor.
 

Simon Adri elmondja verseit

Simon Adri

 
Simon Adri második verseskötete most jelent meg. A szegedi költőnő frissessége és ereje verseiben szikrát vet. Megkerestük és megkértük, hogy néhány versét saját maga olvassa fel nekünk. Itt meghallgathatják.

Sütő Csaba András olvassa fel három versét

Sütő Csaba András

Sütő Csaba András 1979-ben született Győrött. A Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola magyar-történelem szakán 2001-ben, magyar nyelv és irodalom szakos bölcsész tanárként 2004-ben diplomázott. 2005-től a Nyugat-Magyarországi Egyetem tanársegédje. A Pécsi Tudományegyetem doktorandusa. A győri Hermaion Irodalmi Társaság alapító elnöke, a Radnóti Miklós Irodalmi Társaság tagja, a Fiatal Írók Szövetségének tagja, a FISZ Hortus Conclusus sorozatának szerkesztője. Legutóbbi kötete: disintegration (Orpheusz, 2008) - három versét hallgathatják meg.

Gressai Ferdinánd felolvassa verseit

Gressai Ferdinánd

Gressai Ferdinád tizenkilenc éves, és Csupasz oltalom címmel most jelent meg első kötete a Magvető kiadónál. Lapunk olvasói meghallgathatják a sok vitát kiváltott könyv szerzőjének néhány írását saját felolvasásában - Gressai Ferdinánd felolvassa verseit

Tóth Krisztina elmondja három versét

Tóth Krisztina az Ünnepi Könyvhéten három könyvét is dedikálta. Legutóbbi verseskötetét a „Magas labda” címűt, illetve két novelláskötetét, melyeknek címe „Vonalkód” és „Hazaviszlek, jó?” Most meghallgathatják a költőnő három versét saját előadásában Hangos vers rovatunkban.
 

Oldalak