Irodalmi Jelen Pályázatok

Ember FÁJ a Földnek

Az ember fáj a Földnek pályázat

Pályázati felhívás! Az Irodalmi Jelen szerkesztősége és kiadója Az ember fáj a Földnek címmel tematikus pályázatot hirdet.

Lezáratlan holokauszt – pályázati eredményhirdetés

A dokumentarista jellegű művek közül különösen értékesek azok a naplók, memoárok, amelyeket hitelességük emel a „személyes történelem” kiemelkedő darabjaivá. Nehezebb írói feladatnak bizonyult pályázóinknak a személyes emlékeket novellisztikussá, szépprózai igényűvé emelni.

Oldalak

Kommentírás

Kommentíró verseny eredményhirdetése

Komment

A 2012. április 2-án meghirdetett Miniesszé-pályázatra 94-en regisztráltak, közülük 53 versenyző hónapokon keresztül küldött be miniesszét. Sajnálatosnak találjuk, hogy közöttük több olyan tehetséges versenyző is volt, aki felhagyott a versengéssel.

Szó-Net (Lezárt)

Szó-Net – Eredményhirdetés

Szó-Net

A zsűri úgy döntött, hogy bár sok jó pályázat érkezett be, viszont egyik sem emelkedik ki egyértelműen a többi díjazott közül, ezért az I. díjat nem adjuk ki. A második és a harmadik díjat megosztva adjuk ki.

Verspályázat (Lezárt)

Verspályázat – EREDMÉNYHIRDETÉS

"Ezt kéne most is? Aki költő, üvöltsön? Ordítva, hánykolódva: így kell hát a hazát őszintén, igazán szeretni? Nem, dehogy! Hiszen ha sorolhatjuk Berzsenyitől Nagy Lászlóig és tovább az aggodalom és a vád magyarság-líráját, ugyanígy sorjázhatnak előttünk a sérülékeny idill képei is. Csak hát az az állandó remegés, az a hol kitörő, hol meg vibráló feszültség, amely mindmáig áthatotta a haza idilli rajzolatait is, mintha mára csöndesen elenyészett volna. Átadván helyét a giccsnek és az iróniának."  – Az Irodalmi Jelen verspályázatának értékelése és eredményhirdetése.