Weiner Sennyey Tibor

Weiner Sennyey Tibor: A magyar Osszián

"2007 környékén lehetett, hogy napfelkelte előtt ébredtem abban az aradi kora hajnalban, és pontosan emlékszem, hogy különös álom gyötört, amikor először kezdett el foglalkoztatni az Osszián-kérdés. Azt álmodtam, hogy mindenből kettő volt. Belőlem is, másokból is, Aradból is." – Weiner Sennyey Tibor esszéje

Frusztráció és korrupció helyett

A Quasimodo költőverseny különdíjasával, Weiner Sennyey Tiborral beszélgettünk nyertes pályázatáról, hamarosan megjelenő Pihik című kötetéről, színházról, újságírásról és életről.

Weiner Sennyey Tibor: Szapphó (II.)

Weiner Sennyey Tibor három felvonásból álló tragikomédiáját a Radikális Szabadidő Színház feldolgozásában sikerrel játszották Magyarország legtöbb nagyvárosában, 2013 végén pedig Granadában egy színházi fesztiválon képviselte Magyarországot. A teljes szöveget először nálunk olvashatják. A fotókat Fekete Attila készítette.

Otthon a Földön

Költő, író, publicista, utazó, alkimista. A Szapphó és a Magyar Gólem szerzője, a Kultúrpart munkatársa, az egyik utolsó báró. Weiner Sennyey Tiborral Boldog Zoltán beszélgetett.

Weiner Sennyey Tibor: Szapphó (I.)

Weiner Sennyey Tibor három felvonásból álló tragikomédiáját a Radikális Szabadidő Színház feldolgozásában sikerrel játszották Magyarország legtöbb nagyvárosában, 2013 végén pedig Granadában egy színházi fesztiválon képviselte Magyarországot. A teljes szöveget először nálunk olvashatják. A fotókat Fekete Attila készítette.

Jeles nap, jeles díjazottak

HELYSZÍNI

A Magyar Kultúra Napjának előestéjén a Janus Pannonius Alapítvány és a Magyar Pen Club átadta a tavalyi és idei műfordítói elismeréseket. Az alkotók mellett ezúttal rendhagyó módon egy ház is a díjazottak között szerepelt.

Klasszikus horrorok

HELYSZÍNI

Weiner Sennyey Tibor művészeti előadássorozatának legutóbbi estjén Borges és Lovecraft nyomdokában borzonghattunk, szörnyektől és földönkívüliektől körülvéve.

Januári slam-szemle

HELYSZÍNI

Új helyszínt avatott estjeihez az Irodalmi Jelen: az idővel megszeretett, ám kinőtt Zsivágó után egy sarokkal odébb, a Buena Vista étteremben nyitotta az évet a folyóirat, a hazai slammer-mezőny kiválóságainak részvételével.

Hogyan legyünk halhatatlanok?

KRITIKA

Weiner Sennyey Tibor Gül Baba című kötete egy évszázadokon átívelő misztikus utazás történetét mutatja be, amelynek során olvasó, szerző, főszereplő együtt keresik a rejtélyes harmadik illatot.

„Azt mondd meg nékem, hol lesz majd lakóhelyünk?”

HELYSZÍNI

Nem szokványos helyen szólaltak meg Weiner Sennyey Tibor versei és Szeder-Szabó Kriszti dalai a Melodisztikből. Adományként összegyűjtött ruhákat, tárgyakat rejtő zsákok között, a VIII. kerületi Területi Gyermekvédelmi Szolgálat épületében hallgattuk őket.

Weiner Sennyey Tibor: Akkor még

Akkor még volt tarisznyásrák és bölcsész-etikett. Például, ha valakit kirúgtak december közepén egy kollégiumból, meghúzhatta magát mások kanapéján.

A NAGY FELOLVASÁS III. - HARMADIK RÉSZ

Felolvasnak: Payer Imre, Rónai-Balázs Zoltán, Simon Adri, Szabó Imola Julianna, Szőcs Géza, Csepcsányi Éva és Weiner Sennyey Tibor.

Ünnep utáni csend

Mindig szomorúság költözik az ember szívébe, ha véget ér egy fesztivál, ami néhány napig kitöltötte az életét. Így hát az Ünnepi Könyvhét utolsó napján mi is leszegett fejjel hagytuk el a Vörösmarty teret, amely öt napig otthonunk és munkahelyünk volt. In Memoriam 82. Ünnepi Könyvhét... - Sári Júlia összefoglalója.

„Provokálom magam nap mint nap” – Böszörményi Zoltánnal a Zsivágóban + 4 VIDEÓ

Az Irodalmi Jelen könyvheti rendezvénysorozata záróeseményeként Böszörményi Zoltánt faggatták kollégái, Boldog Zoltán és Weiner Sennyey Tibor, térben és időben túlmutatva Regál című új regényén: rendszeres olvasói előtt is új epizódok tárultak fel az író személyes történeteiből. Az estet megtekinthetik négyrészes videónkon is.

Eretnek könyvbemutató a Könyvhéten + VIDEÓ

Weiner Sennyey Tibor sem sejtette, hogy miként mutatják be A nagy eretnek című új kötetét a Zsivágó Kávéházban. A Radikális Szabadidő Színházra bízta, lesz, ami lesz. Sőt, e bemutatón szerzőként meg sem kellett szólalnia. Beszéltek helyette a hősei. Egyszerre és mégis összetéveszthetetlenül egyéni hangon.  

Oldalak