Ugrás a tartalomra

Június végén rendezik a 39. Kaláka Fesztivált Egerben

Részben új helyszíneken, ám a megszokott összművészeti programokkal és a folkzenei műfaj legnépszerűbb hazai képviselőinek koncertjeivel, kiállításokkal és családi programokkal várják idén is a látogatókat június 28. és július 1. között Egerben, a 39. Kaláka Fesztiválon.

    A szervezők tájékoztatása szerint az egri vár rekonstrukciós munkáinak előkészületei miatt az eseménynek ezúttal Eger történelmi belvárosa ad majd otthont, ahol a Kaláka együttes mellett fellép többek között Sebestyén Márta és Andrejszki Judit, a Besh o droM, a Budapest Klezmer Band, a Sebő együttes, a Cimbaliband, a Kerekes Band, Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, a Montanaro-duó, valamint Szirtes Edina Mókus és kvintettje.
    A megnyitó június 29-én lesz az Eszterházy téren, míg a fesztivál hagyományos nyitóelőadását, a Verskoncertet - melynek műsorán Rátóti Zoltán és a Kaláka együttes Kortársak című Szabó Lőrinc-estje szerepel - idén Egerszalókon, a barlanglakások mellett kialakított színpadon tartják egy nappal korábban: június 28-án este.     Ugyancsak a fesztivál felvezetőjeként nyílik Dsida Jenő költő életét és munkásságát bemutató kiállítás a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban június 29-én délelőtt.
    Az esti koncerteket péntektől vasárnapig két színpadon, felváltva rendezik az Eszterházy téren és a Líceum díszudvarán 17 és 23 óra között.
    A fesztivál hétvégéjén napközben ugyancsak az Eszterházy téren családi programok, többek között báb- és gyerekszínházi előadások, táncprodukciók, kézműves vásár, mesterségbemutatók és foglalkoztatók várják az érdeklődőket.
    A rendezvény kiemelkedő mozzanatának ígérkezik június 30-án, szombaton délelőtt a Templom Galériában Nagy Niké Franciaországban élő festőművész tárlatának megnyitója. Ugyanezen a napon délután a Ciszterci templomban Dalok Pál levei szerint címmel Gryllus Dániel és Sumonyi Zoltán dalciklusát hallgathatják meg az érdeklődők Gryllus Dániel, Szirtes Edina Mókus, valamint Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák előadásában. (MTI)