Így írunk mi

Így írunk mi

Nemrég egyik kommentelőnk nehezményezte, hogy egy másik beíró saját művét rakta fel a véleményeknek fenntartott felületre, s felvetette:

„…indítani kellene egy szabadon használható blogot, s aki úgy érzi, jó művet alkotott, s meg szeretné az élményt osztani másokkal is, akkor lenne lehetősége megtenni. Az olvasónak lenne lehetősége véleményezni.”

Az ötletet jónak ítéltük, s úgy döntöttünk, kipróbáljuk, hogyan működik a gyakorlatban. A hozzászólások megjelenítése egyébként sem egyszerű szerkesztési feladat, az önjelölt publikálók színre lépése pedig tovább bonyolítja azt. Ha eltávolítjuk az önkényesen a kommentek közé helyezett alkotást, kiváltjuk mindazok neheztelését, akik szerkesztői zsarnokságot, cenzúrát látnak ebben. Ha viszont otthagyjuk, akkor meg azok zúdulnak fel, akiket – joggal – zavar a „kakukktojás” és az immár körülötte gyűrűző vita.

Új, interaktív rovatunknak több előnyét is látjuk. Egyrészt teret biztosít minden olyan – hangsúlyozzuk – irodalmi, vagy legalábbis irodalminak szánt szövegnek, amelyet szerzője eddig nem tudott vagy nem akart máshol megjelentetni. Másrészt, ha valaki ezután is más művek kommentjei között próbálná elhelyezni alkotását, minden további nélkül áttehetjük ide. Nem utolsó sorban pedig olvasók és szerkesztők számára egyaránt áttekinthetőbbé válik ez a szegmens, és kedvező esetben érdekes színfolttal gazdagíthatja lapunk szürkeséggel talán eddig sem vádolható kínálatát.

E rovat kommentfelületébe bárki feltöltheti írását, aki szeretne megmutatkozni, megméretkezni... és adott esetben elviseli a kommentelők kritikáját is.

                                      

 Irodalmi Jelen
 

Kommentek elrejtése, megjelenítése