Egypercesek

Egyperces novellák – Nyertesek jeligéinek feloldása

Nyertesek

Kérjük mindazokat, akik pénzjutalomban részesülnek, küldjék el az ij@irodalmijelen.hu e-mail címre számlaszámukat (bank neve), a könyvjutalom várományosaitól pedig postai címűket várjuk.

Pályázók figyelmébe!

Könyvek

Az Irodalmi Jelen egyperces novellapályázata írásaiból a kötetbe beválogatott novellák listája.

Jelige: Ugrás – Nagy ugrás egy embernek

Másnap, egy alkalmasnak vélt pillanatban kilépett a tömegből, és fennhangon beszélni kezdett. – Nagy ugrás egy embernek, de lépés-e egyáltalán az emberiségnek?

Jelige: Dugó – A dugó

A hajszálerek pattanásig feszültek. A semmi lábában gyökerezett a szívük.
Nem tudták, a kocsirengeteg mikor kígyózik tovább.

Jelige: Tüske – Ki a következő …2

  Kissé megnyugszom. Csurom vizes vagyok. Pihenésre vágyom. Lecsukom a szemem s csak a tanácsokat adó nő szavai zavarnak.
Ki kell bírjam, bíztatom magam.

Jelige: Tériszony – Tériszony

Lehajtott fejjel járt, mindig a lába elé nézett. Így kapaszkodott. Eközben a vágy ott ficánkolt elméje rejtett zugaiban, és megborzongott, amikor ráköszönt, fura köszönéssel: „Mi lenne, ha…”.

Jelige: Amorsanctus – Hegesedés

Mintha mindig szemmel tartott volna. Nem szeretett engem. Az én testem puha, meleg volt, erek bíbor hálójának millióival, az övé   kemény, hideg és súlytalan.

Jelige: Gentleman – A gentleman

Iszonyú lökés repítette ki a székből, a szivar a torkára szaladt, és alighanem a levegő is meghasadt a Titanic halálsikolyától.

Jelige: Andrássy 60. – HAJNALI CSENGŐ

Megijedtem  és nagyon féltem. Torkom szakadtából sírni kezdtem. Anyám magához ölelt és csak ismételgette : ne sírj,nincsen semmi baj, ne sírj, imádkozzunk, meglátod megsegít a Jóisten.

Jelige: Gyöngyharmat – Reggeli hangulat

A nagyvárosi reggelekről mindig a Körúti hajnal első pár sora ugrott be neki: „Vak volt a hajnal, szennyes, szürke. Még üveges szemmel aludtak a boltok…” és mindig megállapította, hogy tényleg ilyenek és hogy hiába, Tóth Árpád egy zseni.

Jelige: Búcsú – Elmegyek !

Fel akart állni, hogy törjön pár szálat. Majd az ágya mellé rakja egy vázába, így tán könnyebben fog elaludni az első nap a pesti lakás nyolcadik emeletén.

Jelige: CÓKA – A bizonyosság

De tudunk egyetlen emberről, egyetlenegyről a négy evangéliumból, akinek nem ígérete, hanem immár bizonyossága van. Ő, a Hírtelen Kiválasztott, a Szerencse Lovagja.

Jelige: Mese – Igen rövid mese

Igen rövid mese

– Semmi gond! – kiáltott le a kötéltáncos a lánykának. – Ezt most védőháló nélkül csinálom. Előbb-utóbb valamelyikünk bedől!

Jelige: Titok – A Titok

Ezen elmélkedést megszakítva veszek egy újságot, és leülök egy asztalhoz. És máris siet felém a jól ismert pincérnő Rozi. Köszönöm jól vagyok, és kérek egy kávét sok tejjel, cukorral.

Oldalak