Máslaposság

Máslaposság – Fekete, téli Eső

„A mindenkori Esőket és a mostani lapszámot mégsem pusztán a versek avatják irodalmi eseménnyé. Jenei Gyula főszerkesztő mélyinterjúi egyedülállóak a mai magyar irodalomban.” – Boldog Zoltán jól szétszemlézte nekünk a szolnoki lapot.

„Hüllőmód vedlik a magány”

A Helikon kéthetilap 20-as számában – amelynek vezető anyagai az 1956-os emlékévhez kötődnek – több izgalmas, nem föltétlen a forradalomhoz kapcsolódó szépirodalmi műben merülhet el az olvasó.

Melyben legyőzik Don Juant

Meglehetősen erősre sikeredett az Ambroozia folyóirat 2016/5. száma, bőven kínál olvasnivalót azoknak, akik a sűrűsödő ünnepek miatti kevés szabadidejüket olvasással töltenék.

Máslaposság – Eső és Tiszatáj (szemle)

A Szolnokon szerkesztett kiadvány évszakos – négyszer jelenik meg egy évben. Az őszi szám (2016/3) az irodalomtanítást helyezi középpontba.

Lapajánló – Kortárs, Palócföld, Bárkaonline

Két nyomtatott és egy online folyóirat kínálatát szemléztük a novemberi és decemberi felhozatalból – gyerekrovattól a képzőművészetig, interjútól kritikáig.

Reggel, délután, este

A Látó szépirodalmi folyóirat októberi száma Áfra János Áradat és Aminek súlya van című verseivel indul, nem véletlenül ezzel nyitja a folyóirat az őszközépi számát, a két Áfra-vers ugyanis messze kiemelkedik a lap többi, egyébként színvonalas lírai anyagai közül.

Hatos, páros, fekete

Divat lett mostanában a fekete az on-line felületeken. Ennyire fekete irodalmi landing page azonban nincs még egy. De legalább fel van dobva némi sárgával – e két szín kombinációja a legfigyelemfelkeltőbb az összes közül…
Ahogy felkeltik a figyelmem a képernyőt elöntő, hatosztatú feketeség dobozaiban elhelyezett képek is. Bárki válogatta – nyilván a szövegekhez, és nem a címoldalra –, remek munkát végzett.
Nézzük, mit kínál első blikkre az ÚjNautilus.