Muszka Sándor

Könyvajánló – Muszka Sándor: Szégyen

Egy napra még visszatér a nyár,
végigbiceg a kórházfolyosón,
csattog a mankó, ahogy elhalad,
mit kerestek itt,
hol a madár se jár.

Olvasson élő székely írókat, ne várja meg, míg megbicskázzák őket!

Szente Anita jegyzete Muszka Sándor és Orbán János Dénes humorestjéről – és az estről készült videófelvétel is megtekinthető.

Sanyi bá visszatért

Muszka Sándor: A lusta dög

„Olyan kötetet vehetünk a kezünkbe, amely olvastatja magát, s érdemes megfigyelni azt, hogy a szerző finom szociológiai megfigyelései hogyan csapnak át karikatúrába, paródiába, szatírába, görbe tükörrel bemutatandó a könyvet is inspiráló közösséget.” – Muszka Sándor A lusta dög című könyvét Molnár Dávid elemzi.

A Három testőr punkbandát alapít

Varga Melinda verses beszámolója Demeter Szilárd, Muszka Sándor és Kubiszyn Viktor kolozsvári kötetbemutatójáról

Próza és tangó

Könyvheti körképünknek a harmadik részéből megtudhatják, hogyan dedikáltak szerzőink, Muszka Sándor, Pál Dániel Levente és Varga Melinda az Irodalmi Jelen standjánál, milyen izgalmakat tartogat Kiss Judit Ágnes új nagyregénye, illetve hogyan kötődik a próza a tangóhoz.

Muszka Sándor: A lusta dög – Az Irodalmi Jelen könyvheti ajánlója

Muszka Sándor A lusta dög című kötetéből közlünk egy részletet. A kötet a 88. Ünnepi Könyvhétre jelenik meg az Irodalmi Jelen Könyvek gondozásában.

 

 

Pályázat; A fellépés – Muszka Sándor humoreszkjei

Továbbá egy nemes gesztussal felajánlom újrakiadásra eddigi életművemet, amelyik tartalmaz prózai regényt és novellát, valamint lírai verset.
A hőseposszal párhuzamosan egy csujogatókötet megírásán is dolgozok, valamint egy kisregényen, melynek első sorait a fentebbi kikötéseim figyelembe vételével ide írok maguknak.

Vodka és vonat – Muszka Sándor versei

az asztalra szórta nyugtatóit
ez szilva
ez körte
ez barack
ez málna
ez virágoskert
ez a gyerekkor

Muszka Sándor: A nyúlfejű lábszag

Egy ilyen nagy teremben tervezem a dolgot, lesz az ajtón egy függöny, olyan, mint a színházban. Arra felírom nagy gótikus betűkkel, hogy kultúrember, kultúrkörnyezet, aztán ahogy belépsz, a terem közepén lesz egy installáció, mert abban most nagyon benne vagyok.

A flekkenfalvi lírikus és hajnali énekek

Muszka Sándor és az Evilági Együttes Hajnali énekek című zenés irodalmi műsorával erdélyi körútra indult, többek között Sepsiszentgyörgyön, Székelyudvarhelyen, Kézdivásárhelyen, Gyulafehérváron, Nagyszebenben léptek föl. A líra és a dal különleges randevúja Kolozsvárott is megvalósult, és megismerhettük a költő új humoreszkhősét, Szilveszter Dánielt, a nehéz anyagi körülmények között tengődő flekkenfalvi költőt.

Ajánló – Muszka Sándor: Magányos nőknek, bukott fiúknak

Hazamész hát egymagadban idegen / Tehervonat robog át a szíveden / Lefekszel és melléd bújik a hideg / Megöleled nem kell ő sem senkinek

A székely Villon versei

Muszka Sándor Magányos nőknek, bukott fiúknak című új verseskötete egy olyan Erdélyt mutat be az olvasónak, ahol kilátástalan, nyomorúságos az élet, a könyvek csak tűzrevalónak jók, a politikusok az autonómiával kábítják az embereket, miközben sok fiatal „új hazát mosogat magának Angliában”. Varga Melinda írását olvashatják.

Ilyen elődökkel szabad-e félnünk?

Legutóbb egy antológia kapcsán volt Sepsiszentgyörgy vendége Muszka Sándor, most pedig frissen megjelent verseskötete és az azt kísérő, az Evilági együttes készítette lemez bemutatójára érkezett a megyeszékhely könyvtárába. A kézdivásárhelyi születésű, jelenleg Csíkszépvízen élő költő ötödik, Magányos nőknek, bukott férfiaknak című kötetét Nagy Koppány Zsolt szerkesztette, idén jelent meg a budapesti Orpheusz kiadónál.

A huszonegyedik századi góbé

KritX

Muszka Sándor Sanyi bá című kötete székely egypercesek gyűjteménye, amely az illusztrációkkal és a hozzá tartozó cédével a szórakoztató próza egy sajátos típusát teremtette meg.
 
 

Sanyi bá Budapesten

HELYSZÍNI

Budapesten járt Sanyi bá, polgári nevén Muszka Sándor, akit Murányi Sándor Olivér próbált kifaggatni a kolozsvári poétaság mibenlétéről. De Sanyi bá inkább attól volt elemében, ha olvashatott. Azt viszont igen jól adta, dülöngélt tőle mindenki jobbra-balra.

Oldalak