Irodalmi Jelen

"Mélyen beépültünk a magyar irodalom szövetébe" – videofelvétel az Irodalmi Jelen születésnapi estjéről (III.)

Tizenötödik születésnapját ünnepelte október 4-én az Irodalmi Jelen a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Az estről készült videofelvétel harmadik részét láthatják az alábbiakban.

"Mélyen beépültünk a magyar irodalom szövetébe" – videofelvétel az Irodalmi Jelen születésnapi estjéről (II.)

Tizenötödik születésnapját ünnepelte október 4-én az Irodalmi Jelen a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Az estről készült videofelvétel második részét láthatják az alábbiakban.

"Mélyen beépültünk a magyar irodalom szövetébe" – videofelvétel az Irodalmi Jelen születésnapi estjéről (I.)

Tizenötödik születésnapját ünnepelte október 4-én az Irodalmi Jelen a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Az estről készült videofelvétel első részét láthatják az alábbiakban.

„Megkerülhetetlenek vagyunk!”

Az Irodalmi Jelen csapata október 4-én, népes közönségével együtt ünnepelte 15. születésnapját a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban. Komoly és vidám felolvasások, slam és vetítés, ünnepi falatok – beszámolónk a helyszínről, sok képpel.

Az Irodalmi Jelen díjátadója az Ünnepi Könyvhéten

Szerkesztőségünk az Ünnepi Könyvhét alkalmából idén is átadja vers, próza és esszé kategóriában kiválasztott szerzőinek az Irodalmi Jelen-díjakat. Az elismeréseket Böszörményi Zoltán főszerkesztő nyújtja át az alkotóknak.

Amit sosem mertél megkérdezni – Irodalmi Jelen-est, videó

Az Irodalmi Jelen januári lapszámbemutatójának vendége Berka Attila volt. Szerzőnknek feltettük többek között azt a kérdést is, ami minden olvasóját foglalkoztatja az Anómia című sorozat indulása óta. – Videó az estről.

Irodalmi Jelen-est Berka Attilával

Január 21-én, csütörtökön 18 órakor a TAT Galériában az Irodalmi Jelen lapszámbemutató estjének vendége Berka Attila lesz. Gitáron közreműködik Hegyi Botos Attila. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Gazdagság a szikár józanságban – Jürgen Becker magyarul

Jürgen Becker német költő Pajták a határban című verseskötetét mutatta be az Irodalmi Jelen az Országos Idegennyelvű Könyvtárban. Böszörményi Zoltán és Hudy Árpád a kortárs német irodalomra is kitekintettek beszélgetésükben.

Budapesttől Barbadosig: a megismételhetetlen időtér versei

Az Írók Boltjában mutatta be a Kalligram Kiadó Böszörményi Zoltán új verseskötetét, a Lábatlan időt. A szerzővel Mészáros Sándor, Hudy Árpád és Orbán János Dénes beszélgetett a versírás természetéről, újrakezdésről, alkotói színterekről és elődökről.

Zenés folyóiratest az Irodalmi Jelennel

Szeretettel várjuk olvasóinkat, szerzőinket, barátainkat szeptember 30-án a Belvárosi Művészeti Napok keretében rendezendő folyóiratestünkre a TAT Galériába!

„Fiatal költőnek lenni eleinte nem fáj”

A Parnasszus és az Irodalmi Jelen közös estjén az IJ debütáns költőcsapata mutatkozott be, akiknek művei bekerültek a Parnasszus legfiatalabb költészetet és annak irányzatait bemutató tematikus számába.

Folyóiratok Éjszakája, Irodalmi Jelen-est

2015. június 20-án a Múzeumok Éjszakája keretében rendezik meg a Folyóiratok Éjszakáját. Az egészestés programnak az Iparművészeti Múzeum ad helyet, ahol az Irodalmi Jelen is bemutatkozik: Hegyi Botos Attila és Payer Imre zenés-verses műsorával lépünk közönség elé.

Milyen volt a 2014-es irodalmi év?

Hónapról hónapra haladva összegyűjtöttük az idei irodalmi év emlékezetes eseményeit. Arra biztatjuk olvasóinkat, hogy hozzászólásaikkal bővítsék listánkat!

Menjünk le együtt Alfába!

Évzáró karácsonyi eseményünkön Frenyó Júlia, Hegedűs Gyöngyi, Sós Dóra és Varga Melinda olvasott fel írásaiból. Szücs András citerázott, közben pedig képeket láthattunk a kivetítőn. Az Alfa című verskoncerten jártunk kameránkkal.

Karácsonyi verskoncert

Az Irodalmi Jelen és a Tat Galéria szeretettel meghívja kedves Olvasóit, Látogatóit α című karácsonyi verskoncertjére 2014. december 19-én este 7 órára a Tat Galériába (Budapest V., Semmelweis utca 17.).

Oldalak