Hétvári Andrea

Szózsonglőr Egérországban

75 oldalnyi vers ugyanarról a témáról: egerekről. Látszólag mind gyerekeknek szól, de az is elképzelhető, hogy inkább a felnőtteknek. Kovács András Ferenc Egerek könyve című különleges kötetéről Hétvári Andrea írt.

Csendélet – Hétvári Andrea versfestményei

„felhőkből csöpög mind alá a reggel,
és föl-fölszáll a hagymahéj szaga,
belőle nehéz, sűrű éjszaka
lesz, s pipadohány félkész képkerettel”

A Gyönyörök kertjében – Hétvári Andrea versei

"és nem marad az égi kárpiton / csak alma, férfi, nő s egy pár piton"

Hétvári Andrea videóversei

FILM

Két tavaszváró és az élet körforgásával foglalkozó verset hallgathatnak meg olvasóink a szerző előadásában és képmontázs kíséretében.
 

Madártollakból és júliákból

KRITIKA

Géczi János ősz vagy júlia című verseskötete finom hangolású haikukat tartalmaz, amelyek „halántékra csöppentve nyugtató balzsamként hatnak a kultúra szózuhatagában”. Hétvári Andrea recenzióját olvashatják.

Gyarmati Fanni bőrébe bújva

KRITIKA

Hétvári Andrea Vörösbegyek nyugalma, drága Fif! címmelolyan kötetet állított össze, amely egyszerre idézi meg Radnóti Miklós már publikált és Fanni eddig még nyilvánosságra nem került naplóját. A valóság és a fikció szálait próbáltuk kibogozni.
Kapcsolódó: interjú Hétvári Andreával; részletek a kötetből

Vörösbegyek nyugalma, drága Fif!

FŰALATT

Az alábbiakban részleteket közlünk Hétvári Andrea kötetéből, amely Radnóti Miklós és Gyarmat Fanni naplóinak megidézésén túl saját reflexiókkal is kiegészítette kapcsolatuk dokumentumait.
Kapcsolódó anyag: Interjú Hétvári Andreával

A hitves némasága helyett

INTERJÚ

Hétvári Andrea Vörösbegyek nyugalma, drága Fif! címmel rendhagyó kötetet állított össze, amelyben egyszerre bújik Radnóti Miklós és Fanni bőrébe, valamint saját alkotói tapasztalatait is rögzíti. A lírai napló születésében az idén 100. évét betöltő Fifi néni is közreműködött.
Kapcsolódó anyag: részletek a kötetből