Ferdinandy György

Ferdinandy György: Találkozások

"A második nap Szegedre utazom. Nem túl lelkesen: kiadóm nem tudja, hogy kihez, hová megyünk, és hogy mit várnak tőlem. Útiköltségről, honoráriumról pedig természetesen szó sem esik. No mindegy. Gépkocsin furikáznak, és jó társaságban az idő szalad."

A panellakóktól az indiánokig

HELYSZÍNI

A Magyar Napló Kiadó antológiáját, a 2012. évi Az év novelláit mutatták be a Magyar Írószövetségben, ahol a szerzők egy része művei hátteréről mesélt, majd fel is olvasták azokat.

A szépség dicsérete az Oroszlános kútnál

KÖNYVHÉT

A könyvheti színpadon, az Oroszlános kútnál óráról-órára más írók, költők jelennek meg, hogy a moderátor kérdéseire meséljenek legújabb kötetükről, életükről, terveikről. Ungvári Tamás, Ferdinandy György, Magvető-antológiák és Udvariatlan szerelem – ízelítő a beszélgetésekből.

Megnyílt a 83. Ünnepi Könyvhét

KÖNYVHÉT

Az első igazi forró nyári nap várta az Ünnepi Könyvhét kezdetére érkezőket a budapesti Vörösmarty téren, ahol a hagyományos fúvószenekari nyitány után Ferdinandy György mondott ünnepélyes megnyitót.

Kérdések Istenkéhez – válaszok Ferdinandytól

A Magyar Napló Kiadó, a Magyar Írószövetség és a Fokusz Egyesület várta az érdeklődőket Ferdinandy György Kérdések Istenkéhez című novelláskötetének bemutatójára a Terézvárosi esték programsorozat keretében.
 

Robinson úr itthon

Tulajdonképpen háromszor vettem el a francia feleségemet. Mi a francia feleségemmel nagyon szerettük egymást, elejétől végéig, talán még ma is, azt lehet mondani, amikor már húsz éve nem láttam őt. Megpróbáltuk, ha törik, ha szakad, áthidalni azt az óriási szakadékot, ami elválasztott minket egymástól. Ebbe a szakadékba mindig beleestünk, és mindig megütöttük magunkat, akkor ő kétségbeesésében mindig elintézte a válást.