díjátadó

A nyelv csibésze és az opera királynője

Operarészletek, versek, és még egy zongora-aláfestéssel illusztrált műfordítói helyzetgyakorlat is színesítette Marton Éva és Makkai Ádám estjét a Zeneakadémián, amelyet a Szent István Rend átvétele alkalmából rendeztek a művészek tiszteletére.

Ötéves a Janus Pannonius Költészeti Nagydíj

Csütörtökön Villányban adták át a Filius Ursae-díjat. Pénteken Pécsett adták át, majd megünnepelték Budapesten az idén 5. évfordulójához érkezett Janus Pannonius Költészeti Nagydíjat, valamint kihirdették a műfordítói díjak nyerteseit is. Az ünnepség különleges koncerttel zárult.

Díjátadó felhőszakadás után

Az idei Könyvhéten is megrendeztük az Irodalmi Jelen díjátadóját, ahol vers, próza és esszé kategóriában vehették át a tavalyi év legjobbnak ítélt szerzői az elismeréseket. A baráti hangulatú díjátadó ezúttal nemcsak az irodalmi élet viharai, de a valóságos felhőszakadás elől is menedéket adott.

Az Irodalmi Jelen díjátadója az Ünnepi Könyvhéten

Szerkesztőségünk az Ünnepi Könyvhét alkalmából idén is átadja vers, próza és esszé kategóriában kiválasztott szerzőinek az Irodalmi Jelen-díjakat. Az elismeréseket Böszörményi Zoltán főszerkesztő nyújtja át az alkotóknak.

Új nevek az Aranykönyvben

Bálint Tibor, a Csapodi házaspár, Halász Judit, Jáki Teodóz, Koncsol László, Tolcsvay László és a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar nevével bővült a hétvégi átadóünnepségen a Magyar Örökség-díjasok Aranykönyve.

A tudást nem kuporgatni kell, hanem megosztani

Életének egyik legfontosabb eseménye volt, amikor az Országos Idegennyelvű Könyvtár az év olvasójának választotta. Saját bevallása szerint nem gondolta volna, hogy van ennél feljebb. Kiderült, hogy van. Zelei Dávid kapta idén a Bodor Béla-díjat.

Teleki Pál nyomdokain

A trianoni békediktátum aláírásának 94. évfordulóján a Bethlen Gábor Alapítvány az Eötvös Collegiumban tartott megemlékezést Teleki Pál szobránál, majd átadták idei Teleki Pál Érdemérmeket.

Méhes György öröksége

Méhes György-díjátadó

Átadták az idei Méhes György irodalmi díjakat, az elismerés névadójának, pedig posztumusz Lovagkeresztet adományozott az Osztrák Tisztek Egyesülete, melyet az író fia vett át. György Attila és Varga Edgár kaptak kitüntetést, Murányi Sándor Olivér pedig legényest járt.

Őrszemek a magyar kultúra bástyáin

MMA-díjátadó

Díjátadó ünnepséget rendezett a Duna Palotában a Magyar Művészeti Akadémia. Az idén alapított elismeréseket elsőként Csoóri Sándornak és Dávid Katalinnak ítélték oda.