Ugrás a tartalomra

Sziget – Irodalmi kincskeresés Grecsó Krisztiánnal

Grecsó Krisztián Mellettem elférsz című, legújabb regényét rejtették el a Sziget fesztivál területén száz számozott példányban. Az irodalmi kincskeresésben részt vevők egy újabb kötettel lehetnek gazdagabbak - tájékoztatta a játékot szervező Hungarofest Nemzeti Rendezvényszervező Nonprofit Kft. az MTI-t.

    A jutalomköteteket a Sziget Múzeumi Negyedében kialakított Olvasóligetben vehetik át a könyvvadászok. Az irodalmi helyszínen Grecsó Krisztiánnal is találkozhatnak az olvasók, akivel Winkler Nóra beszélget pénteken idén Aegon Művészeti Díjjal jutalmazott könyvről, "a sikerről, a Szigetről és arról, vajon milyen programokat ajánl egy József Attila-díjas szerző a Sziget látogatóinak".
    Az MTI-hez eljuttatott közlemény felidézi, hogy a Hungarofest már harmadik alkalommal teszi "láblógatós, olvasgatós helyszínné a fesztivál legzöldebb pontját - nyugágyakkal, babzsákokkal és a sok-sok jó könyvvel".
    Az idei Sziget fesztiválon a Petőfi Irodalmi Múzeum társprogramjaként, a Múzeumi Negyed sátrai mellett kap helyet az Olvasóliget. A Hungarofest idei kínálatában a 100. születésnapját ünneplő Örkény István teljes életműve, kortárs hazai irodalom és mesekönyvek szerepelnek, magyar, angol, német, francia, spanyol és olasz nyelven.
    A Hungarofest kiemelte: a Sziget fesztivál után sem marad senki olvasnivaló nélkül - az Örkény centenáriumi évben ugyanis az Olvasóligetek az "Örkény-szigetekre" költöznek. A szigetek kávéházakban és két fővárosi múzeumban, az Iparművészetiben és a Petőfi Irodalmi Múzeumban találhatók.

 (MTI)