Ugrás a tartalomra

Könyvtáravató

A Magyar Írószövetség, az EX LIBRIS Könyvtári Alapítvány és a Területi Művelődési Intézmények Egyesülete a Költészet Napja alkalmából a Magyar Írószövetség Könyvtárának sajtótájékoztatójával egybekötött avatójára várja az érdeklődőket.

A három éve zárva tartó, időközben újabb raktárhelyiségekkel és jelentős könyvállománnyal gyarapodó országos jelentőségű gyűjtemény avatóján az Írószövetség, valamint a TEMI együttműködéséről és az EX LIBRIS Könyvtári Alapítvány létrejöttéről tájékoztatót tart dr. Schneider Márta szakállamtitkár, dr. Vasy Géza a Magyar Írószövetség elnöke, Molnár Géza a TEMI elnöke, Keömley Eszter az EX LIBRIS Könyvtári Alapítvány képviselője, a könyvtár vezetője.

A sajtótájékoztató és a megnyitó helyszíne és időpontja:
Magyar Írószövetség Könyvtára
(1062 Budapest, Bajza u. 18. I. emelet)
2009. április 15. délelőtt 10 óra

Az 1945-ben alapított, közel 1000 tagot számláló Magyar Írószövetség Könyvtára valaha fontos szerepet töltött be a hazai könyvtári rendszerben. Egykor az országos jellegű tudományos szakkönyvtárak közé tartozott, köteles példányokat is kapott. Az utóbbi tíz évben nem jutott forrás a fejlesztésére, különösen a tervszerű állománygyarapítás hiánya okozott gondot, bár sok kiadó és író adományoz rendszeresen könyveket a jelentős, több mint százezres gyűjteménnyel rendelkező nyilvános könyvtárunknak.
A könyvtár fő gyűjtőköre a nyelv- és irodalomtudomány, gyűjti továbbá a magyar és világirodalom szépirodalmi műveit magyar nyelven, és több ezer kötet idegen nyelvű szépirodalmi anyaga is van. Külön értéke a könyvtárnak, hogy közel tízezres a bekötött folyóirat-állománya, amely elég nagy és gazdag ahhoz, hogy a lehető leggyorsabban kielégítsen különleges igényeket is, így íróknak, újságíróknak, bölcsészeknek is kiváló kutatási bázis lehet.