Hírek főoldal

Varga Melinda könyvbemutatója az Írók Boltjában

VARGA MELINDA SEM A FÉRFIBAN, SEM A TÁJBAN című verseskötetének bemutatójára az Írók Boltjában kerül sor szeptember 21-én délután öt órától.
A szerzővel Böszörményi Zoltán és Vörös István beszélget.

Az est moderátora Mészáros Sándor.

Nők, férfiak és más dolgok - kiállításmegnyitó

A Magyar Műhely Galéria szeretettel várja az érdeklődőket Holló István kiállításának megnyitójára.

Aranyvasárnap szeptemberben

Az Arany-emlékév egyik központi helyszíne, a Petőfi Irodalmi Múzeum a tavaszi Aranyvasárnaphoz hasonlóan szeptember 24-én, vasárnap ismét megrendezi ingyenes családi programját.

A Fészek Színház ezúttal könyvet kínál nézőinek

A Fészek Színház Kulturális Egyesület kiadásában szeptember 21-én jelenik meg két háziszerzőjük, Cziczó Attila és Miklós Máté verseskötete, a LÍRA+DRÁMA.

Október végén kerülhet ki Bud Spencer szobra a budapesti Corvin sétányra

A tervek szerint Bud Spencer születésnapjára, október végére kerülhet ki a színészt ábrázoló egész alakos bronzszobor a budapesti Corvin sétányra – közölte a Józsefvárosi Önkormányzat az MTI-vel.

Teknőspáncél, neves műfordítók és reneszánsz táncok az OIK-ban

Az Országos Idegennyelvű Könyvtár (OIK) a Nyelvek Európai Napjához kapcsolódóan 2017. szeptember 22-én pénteken tartja a már hagyományosnak tekinthető Nyílt Napját.

Jókai Egy az Isten című regényének eredeti kéziratát is bemutatja a Petőfi Irodalmi Múzeum

Jókai Mór 140 éve megjelent Egy az Isten című regényének eredeti kéziratát is bemutatja a Petőfi Irodalmi Múzeum az unitárius egyház és az irodalom kapcsolatáról szóló kamarakiállításon – mondta a múzeum gyűjteményi igazgatója az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Üljön be egy Terápiára!

A ferencvárosi Pinceszínház a Magyar Dráma Napja alkalmából a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. támogatásával 2017. szeptember 21-én 19 órai kezdettel bemutatja: Üljön be egy Terápiára! című interaktív színházi műsorát.

Zsebuniverzum Kemény Gabriellával és Terenyei Tímeával

Álmomban beleestem egy
zseb-univerzumba. A kör-alakú
szobák belülről nyolcszögűek voltak,
odébb kúsztak a pontok a helyükről, és
egyre forróbbak lettek a falak. Aztán
felébredtem arra, hogy puha, és lázas
a bőröd, és hogy a kerek ujjperceid,
nyolcszögű kéztartásban végződnek.
A sarokban mászott egy pók, te
pedig aludtál, a hideg falhoz simulva.

Tizenhét társulat lép fel az erdélyi magyar bábszínházak nagyváradi fesztiválján

Tizenhét társulat huszonkét előadása lesz látható a harmadik alkalommal megrendezendő Fux Feszten Nagyváradon, az erdélyi magyar hivatásos bábszínházak fesztiválján, amelyet Fux Pálról, a szervező nagyváradi bábszínház egykori vezető személyiségéről neveztek el.

Kulturális örökség napjai - Országszerte több mint 600 program a hétvégén

Országszerte 100 település mintegy 260 helyszínén több mint 600 ingyenes programmal várják a közönséget a Kulturális örökség napjai rendezvénysorozat keretében szombaton és vasárnap.

Ma van a Színházak Éjszakája

Ma van a Színházak Éjszakája, amelyen bemutatókkal, mesejátékokkal, nyílt tánc- és olvasópróbákkal is várják a látogatókat országszerte.

Ma és holnap a magyar népdal napja Martonvásáron

Ma és vasárnap immár negyedik alkalommal rendezik meg Martonvásáron a magyar népdal napját a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban és környékén.

Európai Filmdíjak - Julie Delpy kapja idén az Európai Filmakadémia életműdíját

Julie Delpynek ítélte oda idén életműdíját az Európai Filmakadémia (EFA), az Európai hozzájárulás a világ filmművészetéhez nevű díjat a francia-amerikai színésznő személyesen veszi át az Európai Filmdíjak december 9-i átadóján Berlinben - közölte az EFA pénteken.

Öt új előadással várja a nézőket az idei évadban a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház

Öt izgalmas és gondolatébresztő előadással várja a 2017-2018-as évadban a nézőket a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház, az első bemutató az októberi szocialista forradalommal foglalkozik - mondta Urbán András igazgató pénteken az MTI-nek.

Kulturális örökség napjai - Épületfelfedező séták és kiállításmegnyitó a Magyar Nemzeti Levéltárban

Épületfelfedező sétákkal, kiállítás megnyitóval, könyvbemutatóval és kézműves foglalkozásokkal várja a közönséget a kulturális örökség napjai alkalmából a Magyar Nemzeti Levéltár (MNL) a Bécsi kapu téri Országos Levéltárában szeptember 17-én, vasárnap.

Hat bemutatója lesz az évadban a veszprémi Pannon Várszínháznak

Hat bemutatója lesz az évadban a veszprémi Pannon Várszínháznak, új kezdeményezésként színházi anekdotákat felvonultató produkciót láthat majd a közönség - közölte pénteken veszprémi sajtótájékoztatóján a teátrum igazgatója.

Londoni mozikban is bemutatják Enyedi Ildikó filmjét

A Testről és lélekről című díjnyertes alkotást szeptember 18-tól a brit főváros több mozijában is megtekinthetik a nézők - közölte a Londoni Magyar Kulturális Központ csütörtökön az MTI-vel.

Ukrán oktatási törvény - Jogi szakértő: szabálytalanságok történtek a törvény elfogadásakor

Az új oktatási törvény elfogadásakor az ukrán parlament alapvetően sértette meg a jogalkotás szabályait, a szavazás nem is a konkrét normaszövegről, hanem a képviselők hazafiasságának "szintjéről" szólt - jelentette ki Tóth Mihály, az Ukrán Nemzeti Tudományos Akadémia Koreckij Állam- és Jogtudományi Intézetének tudományos főmunkatársa.

Ma van a Színházak éjszakája

Ma van a Színházak éjszakája, amelyen bemutatókkal, mesejátékokkal, nyílt tánc- és olvasópróbákkal is várják a látogatókat országszerte.

Magyarország a díszvendége az idei Varasdi Barokk Estéknek

 Magyarország a díszvendége az idei Varasdi Barokk Esték nemzetközi horvát komolyzenei fesztiválnak, amelyet szeptember 22. és október 2. között tartanak - közölte a Zágrábi Magyar Intézet az MTI-vel.

Tizenhét társulat lép fel az erdélyi magyar bábszínházak nagyváradi fesztiválján

Tizenhét társulat huszonkét előadása lesz látható a harmadik alkalommal megrendezendő Fux Feszten Nagyváradon, az erdélyi magyar hivatásos bábszínházak fesztiválján, amelyet Fux Pálról, a szervező nagyváradi bábszínház egykori vezető személyiségéről neveztek el.

Szakmai programok a Tranzit Feszten

A Tranzit Feszt 2017. szeptember 14. és 24. között szinte minden egyes nap kínál valamilyen szakmai programot a színház iránt behatóbban érdeklődőknek. A bemutatott előadások után vagy az azt követő nap délelőttjén nyilvános kerekasztalbeszélgetéseket rendeznek az Északi Színház emeleti büféjében, amelyekhez bárki díjmentesen csatlakozhat és elmondhatja véleményét, észrevételeit a látott produkció kapcsán.

1956 – a magyar felkelés és a bolgár irodalom

Budapestre érkezik – verseskönyve után – második magyarul megjelenő könyvének bemutatójára Plamen Dojnov bolgár költő, drámaíró, irodalomtörténész.

VEDD ÁT A STAFÉTÁT! – Ismét fiatal alkotók pályázatait várják

A Fővárosi Önkormányzat a tehetséggondozás és a független előadóművészet támogatása érdekében új színpadi produkció létrehozására hirdeti meg a pályázatot a FÜGE Egyesület szervezésében.

Ötéves lett a Mesemúzeum!

Szeptember 30-án egész napos, ingyenes programmal ünnepli a Mesemúzeum fennállásának 5. évfordulóját. Az ünnep alkalmából különleges programmal készülnek a szervezők.

Az Olvasás Éjszakája az Örkény Könyvesboltban

Az Örkény Könyvesbolt programjaink délután kezdődnek, de az éjszaka varázsa is sok új érdeklődőt vonz évről évre.

A Magyar Művészeti Akadémia kiállítása Isztambulban

Személyes tér címmel, a 15. Isztambuli Biennálé társrendezvényeként nyílik meg a Magyar Művészeti Akadémia kiállítása a török fővárosban.

Könyvbemutatók, zenés programok és interaktív produkciók az Olvasás éjszakája

Fővárosi és vidéki helyszíneken egyaránt könyvbemutatók, zenés programok és interaktív produkciók várják a közönséget szeptember 16-án, az Olvasás éjszakáján - közölte a szervező Supka Géza Alapítvány az MTI-vel.

Oldalak