Ugrás a tartalomra

Az Olvasás Éjszakája az Örkény Könyvesboltban

 
Az Örkény Könyvesbolt meghívója a szeptember 16-i Olvasás Éjszakája alkalmából rendezett eseményekre
 
Amikor olvasólámpák fénye világítja be a Földet
Szeretjük az Olvasás Éjszakáját!
 
Úgy is mint szervezők, mint az Örkény István Könyvesbolt házigazdái, mint a Kossuth Kiadói Csoport vezetői, munkatársai és úgy is, mint a könyv jövőjében biztos emberek.
Évente sok könyvbemutatót szervezünk és büszkék vagyunk arra, hogy az Örkény István Könyvesbolt mára olyan találkozóhellyé vált, ahol a könyvek között jó eltölteni egy–két órát, ahol mindig ismerősökkel lehet találkozni, és ahol egy-egy esemény, könyvbemutató, kiállítás megnyitó után gazdagabbnak érezzük magunkat.
Az Olvasás Éjszakája kiemelkedik az éves események sorából. Ugyan a programjaink délután kezdődnek, de az ÉJSZAKA varázsa sok új érdeklődőt vonz hozzánk évről évre.
Idén az Olvasás Éjszakája azáltal is különlegessé válik, hogy ekkor lesz a Színházak Éjszakája is és mi a színházak világát is becsempésszük a mi éjszakánkba.
Délután 4 órakor Lackfi Jánossal, a nagy mesemondóval, a Dombontúli mesék és számtalan népszerű hangoskönyv szerzőjével indítjuk útjára az Olvasás Éjszakája programját.
Ezt követően a Noran Libro szerzői – Szentpéteri Nagy Richard, Szilágyi Ákos, Szunyogh Szabolcs, Vörös István és Tunyogi László – és könyvújdonságai kerülnek terítékre Kőrössi P. Józsefnek, a kiadó vezetőjének közreműködésével.
 
Hagyományunkat folytatva könyvpremierrel kedveskedünk vendégeinknek: Odze György SORSTÖRÖTTEK – Onódy Lajos és Bara Margit története című könyvét mutatja be a szerző jelenlétében Kőrössi P. József. Az Onódy-ügy a hatvanas évek legnagyobb elhallgatott botránya volt. Igazi nagy vesztese pedig Bara Margit, korának egyik legtehetségesebb és legszebb színésznője.
Nagy öröm számunkra, hogy az Olvasás Éjszakája és a Színházak Éjszakája találkozásaként
este 7 órakor Halász Judit lesz a vendégünk, aki az idei POSZT-on bemutatott IKREK HAVA című, nagysikerű Radnóti estjéből ad válogatást.
 
A találkozás pedig folytatódik.
AZ ÍRÓK ÉS A SZÍNHÁZ szimbiózisának lehetünk szem és fültanúi abban a beszélgetésben, amelyben vendégeink lesznek:
Müller Péter író, dramaturgforgatókönyvíró, a hazai spirituális irodalom egyik legismertebb alakja. 1955 óta aktív tagja a Madách Színháznak, ahol 2018. március 29-én mutatják be Szomorú vasárnap című darabját Horgas Ádám rendezésében, Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter és Nagy Sándor főszereplésével. Müller Péter Sziámi költő, énekes, a hazai alternatív zenei élet emblematikus figurája. A Miskolci Nemzetközi Operafesztivál egyik megálmodója, és kipróbálta magát a Magyar Állami Operaház stratégiai, valamint a Miskolci Nemzeti Színház művészeti igazgatójakéntis. Sára Júlia író, forgatókönyvíró, filmrendező. Hadar GalronMikve című darabját nagy sikerrel állította színpadra idén februárban. A közelmúltban jelent meg harmadik, CODA című könyve a Noran Libro Kiadónál.
 
 
A színház és az irodalom egyszerre van jelen az opera műfajában, s aki erről úgy tud mesélni a közönségnek, hogy az is opera rajongóvá válik, aki addig idegenként kóborolt ebben a zenei világban az Baranyi Ferenc. Őezen az estén, 9 órakor egy librettista műhelytitkait osztja meg velünk vetítéssel egybekötött szubjektív operakalauzában, Karsai Franciska közreműködésével.
 
Záróeseményként, este 10 órakor sok érdekességet tartalmaz a Rolling Stones-legenda, Jávorszky Béla Szilárd vetítéssel színesített Zenei Szabadegyetemének különkiadása.
 
Ha ezen az éjszakán az irodalomé a főszerep, akkor kihagyhatatlan: Kocsis András Sándor  SZÍNEK ÉS FORMÁKIrodalmi arcképcsarnok című kiállítása az emeleten, a Cultiris Galériában!
Háziasszony: László Ágnes
 
 
MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK!